ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα από τον Βόλο κατά της λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης

μήνυμα-από-τον-βόλο-κατά-της-λιτότητας-826005

Μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης έστειλαν από τον Βόλο άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, άνεργοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας. Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, η κινητοποίηση δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή.

Η συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου εντάσσονταν στην ημέρα Πανεθνικής Δράσης, όπως έχει χαρακτηριστεί και οι φορείς και Σύλλογοι της Μαγνησίας που συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία» και διαδήλωσαν σήμερα κατά των μέτρων λιτότητας, κατά της ανεργίας και της υπερφορολόγησης ήταν το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εμπορευματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εστίασης, Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ο Σύλλογος Τρικέκνων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών ΑμεΑ, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», η ΑΞ.Ι.Α.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου βόλου, Θανάσης Παπαδημόπουλος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η «Κοινωνική Συμμαχία» που τώρα συγκροτήθηκε, στόχος είναι να διευρυνθεί και να δυναμώσει τη φωνή της κατά των μέτρων που «γονατίζουν» την ελληνική κοινωνία.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας ανέγνωσε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης.

Ειδικότερα, οι φορείς και Σύλλογοι που απαρτίζουν την «Κοινωνική Συμμαχία» διεκδικούν:
– Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας στη Μαγνησία και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.
– Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.
– Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο και μια πολιτική αναστροφής της ύφεσης και της στασιμότητας στο Νομό μας, για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της Χώρας και της περιοχής μας.
– Πολιτικές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της Χώρας.
– Προστασία της Δημόσιας Υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό. Ενίσχυση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών Υγείας στη Μαγνησία, σε προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό.
– Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.
– Αξιοπρεπείς συντάξεις και – αυτονοήτως – πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.
– Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
– Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
– Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.

Μήνυμα του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου

Σε μήνυμα που απέστειλε ο Βουλευτής Μαγνησίας και αν. Τομεάρχης Μεταφορών, Υποδομών και Ανάπτυξης της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος για την σημερινή κινητοποίηση αναφέρει: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη συνένωση κοινωνικών δυνάμεων που παρά τις όποιες διαφορές τους μπροστά στα κρίσιμα προβλήματα του τόπου ενώνουν τις δυνάμεις τους. Μόνο ικανοποίηση σκορπίζει η κοινωνική συμμαχία των φορέων και εκπροσώπων της εργασίας, του επιστημονικού κόσμου, των μικρομεσαίων και το συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων. Αυτές είναι οι δυνάμεις που κρατάνε την κοινωνία όρθια μετά από τόσα χρόνια κρίσης.

Οφείλουμε να ακούσουμε όλοι προσεκτικά τα μηνύματα της σημερινής διαδήλωσης. Οι πραγματικές κοινωνικές δυνάμεις έχουν τον λόγο. Καλή επιτυχία στο πρωτόγνωρο, ελπιδοφόρο ξεκίνημά σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου