ΤΟΠΙΚΑ

Σε τηλεδιάσκεψη τα προβλήματα καστανοπαραγωγών του Πηλίου

σε-τηλεδιάσκεψη-τα-προβλήματα-κασταν-825147

Nέα επιστολή με ενημερωτικά στοιχεία στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη και στον διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρ. Λυκουρέντζο σχετικά με τις ζημιές στην καστανοπαραγωγή στο Πήλιο κατά τη φετινή περίοδο απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενόψει τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Στην επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει τους λόγους που οδήγησαν στη φετινή ζημία της παραγωγής και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν και περιγράφει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει καστανοπαραγωγοί, οι οποίοι οφείλουν να αποζημιωθούν σύντομα.

«Αναμφίβολα η κατάστασή των καστανοπαραγωγών μετά από δύο καταστροφικά, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, έτη είναι ιδιαίτερα σοβαρή,και είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν σύντομα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού η καστανοπαραγωγή αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματός τους», τονίζει η κ. Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου