ΤΟΠΙΚΑ

Μία προσφορά για τα γραφεία της Ιχθυόσκαλας

μία-προσφορά-για-τα-γραφεία-της-ιχθυόσ-824925

Διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των χώρων – Η πορεία του διαγωνισμού τις επόμενες ημέρες

Διενεργήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των 14 γραφείων για πώληση αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε μόνο μία προσφορά.

Η αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών Αλιείας (ΟΚΑΑ) θα συνεδριάσει εντός των επόμενων ημερών και θα εξετάσει τη νομιμότητα συμμετοχής, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ή ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί και θα επαναπροκηρυχθεί στο σύνολό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ΟΚΑΑ είναι όλες οι επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην Ιχθυόσκαλα.

Ο Οργανισμός εξετάζει την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκύψει πρόβλημα σε καμία από τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν ενεργείς μισθώσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλες οι επιχειρήσεις που πωλούν αλιεύματα θα πάρουν γραφεία, καθώς ο Οργανισμός έχει ένα κανονιστικό πλαίσιο το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Η αρμόδια επιτροπή θα στείλει το πρακτικό της στη Διοίκηση του Οργανισμού για έγκριση. Η προσφορά που έχει καταθέσει η μία εταιρεία δεν έχει ελεγχθεί αν είναι νόμιμη, καθώς ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα υπόλοιπα γραφεία προς ενοικίαση είναι 13 και οι επιχειρήσεις που σήμερα δραστηριοποιούνται είναι 8.

Από την πλευρά τους οι ιχθυέμποροι σε συναντήσεις τους με τοπικούς φορείς έχουν κάνει γνωστό ότι ζητούν από τη Διοίκηση του ΟΚΑΑ να παραχωρήσει τη χρήση των οχτώ από τα δεκατέσσερα καταστήματα του νέου κτιρίου της Ιχθυόσκαλας δεδομένου ότι οι έμποροι του Βόλου είναι εν ενεργεία μισθωτές της Ιχθυόσκαλας.

Οι ιχθυέμποροι μετεγκαταστάθηκαν σε άλλο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού για την κατασκευή του κτιρίου της Ιχθυόσκαλας Βόλου και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να στεγάζονται στους χώρους ως παραχωρησιούχοι δικαιώματος χρήσης καταβάλλοντας ανελλιπώς το σχετικό μίσθωμα. Αποτελούν ζωτικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας με ετήσιο τζίρο άνω των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα διοχετεύουν αλιεύματα σε όλη τη Θεσσαλία, τη δυτική και νότια Μακεδονία και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας καθιστώντας τον Βόλο κεντρικό σημείο διάθεσης αλιευμάτων. Επισημαίνεται ότι η Ιχθυόσκαλα Βόλου έχει παραχωρηθεί στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας με σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου