ΤΟΠΙΚΑ

Κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές Κασσαβέτειας

κρούσμα-κορονοϊού-στις-φυλακές-κασσα-824920

Σε 14ήμερο αυτοπεριορισμό βρίσκεται φύλακας

Σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, φύλακας στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φύλακας υποβλήθηκε σε τεστ στις 2 Νοεμβρίου μετά από παρουσίαση υψηλού πυρετού. Υποβλήθηκε στον έλεγχο και βρέθηκε θετικός. Μετά την ανακοίνωση του κρούσματος, δυο επαφές του υπαλλήλου υποβλήθηκαν αυτοβούλως σε τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θετικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο φύλακας παρουσίασε τα συμπτώματα ενώ απουσίαζε από την εργασία του ήδη δέκα μέρες. Για λόγους πρόληψης πάντως οι υπάλληλοι στις αγροτικές φυλακές ζητούν να γίνει δειγματοληψία στο προσωπικό.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές στη Μαγνησία. Το πρώτο βεβαιώθηκε στις 29 Οκτωβρίου και αφορούσε σε υπάλληλο εξωτερικής φρούρησης στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία της υγείας του υπαλλήλου είναι καλή. Βρίσκεται στο σπίτι του και σύντομα μετά την ολοκλήρωση του 14ήμερου αυτοπεριορισμού θα επιστρέψει στην εργασία του. Επισημαίνεται ότι στις φυλακές εφαρμόζονται πολύ αυστηρές οδηγίες για την αποτροπή του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού καθώς πρόκειται για κλειστές δομές. Τα επισκεπτήρια στους κρατούμενους απαγορεύονται, ενώ οι άδειες που δίνονται είναι περιορισμένες και οι μεταγωγές γίνονται με φειδώ.

Οι φυλακές έχει εφοδιαστεί επαρκώς με αντισηπτικό υλικό, γάντια και μάσκες ενώ στους θαλάμους έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για τις νέες εισαγωγές ή ένα ενδεχόμενο κρούσμα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου