ΤΟΠΙΚΑ

Συνέργεια Συλλόγων για εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

συνέργεια-συλλόγων-για-εκδηλώσεις-γι-8249

Με βασικό θέμα τη συμμετοχή και τη συνέργεια όλων των τοπικών Συλλόγων στην υλοποίηση των δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

Το κάλεσμα έκανε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στο πλαίσιο του σχεδιασμού επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης, επιδιώκοντας τη συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Ειδικότερα, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», έχει επεξεργαστεί ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων, το οποίο σύντομα θα επικαιροποιηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης, ενώ στη συνέχεια με την σύγκλιση της οργανωτικής επιτροπής θα εμπλουτιστεί και θα οριστικοποιηθεί.

Η πρώτη εκδήλωση – παρέμβαση της οργάνωσης για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο Νέας Αγχιάλου όπου παρουσιάστηκε η συλλεκτική έκδοση – ημερολόγιο για το 2018, παρουσία Υπουργών, Κυβερνητικών παραγόντων, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και όλων των αρχών της Μαγνησίας.

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν η συμμετοχή του Συνεταιρισμού και η προσφορά των προϊόντων του στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτη της Νέας Αγχιάλου, που εορτάζει την ημέρα που ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε πριν ακριβώς 100 χρόνια, την 23η Απριλίου 1918. Και στην εκδήλωση αυτή, η συμμετοχή των Αγχιαλιτών ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, δίνοντας προσδοκίες και για τις δράσεις που θα επακολουθήσουν.

Επειδή οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, από την ίδρυση της ιστορικής συνεταιριστικής οργάνωσης της Νέας Αγχιάλου, είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για την ανάδειξη της μοναδικής συνεργατικής ιστορίας της Νέας Αγχιάλου, αλλά και την ανάδειξη του συνόλου του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής από την αρχαιότητα, έως τις πρώτες παλαιοχριστιανικές εκκλησίες και από την εγκατάσταση των προσφύγων της Ανατολικής Ρωμυλίας, στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, το Δ. Σ. του Συνεταιρισμού επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς, την τοπική Αυτοδιοίκηση, τους επαγγελματίες και τους πνευματικούς της ανθρώπους.

Για τους παραπάνω λόγους προσκάλεσε αντιπροσωπείες των φορέων σε συνάντηση ενημέρωσης και κατάθεσης προτάσεων συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

Στη συνάντηση αυτή, μετά το καλωσόρισμα του προέδρου Ιωάννη Κίτσιου, παρουσιάσθηκε από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Δρ Αλέξανδρο Καπανιάρη, η φιλοσοφία και ο αρχικός προγραμματισμός των επετειακών εορτασμών, και ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων αναλυτικά για το πλαίσιο αυτών των δράσεων και εκδηλώσεων.

Η ανταπόκριση των τοπικών συλλόγων, ήταν σχεδόν καθολική!!

Τούτο εξηγείται από το εξαιρετικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το όλο θέμα, αλλά και από την υπευθυνότητα με την οποία το αντιμετωπίζει το Δ.Σ. και η συντονιστική επιτροπή, την οποία έχει εγκρίνει, καθώς επίσης και η συμμετοχή στον προγραμματισμό και στις δράσεις του φορέα πολιτισμού της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος».

Στη συνάντηση αυτή, μετά την ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις – ιδέες συνεργασίας, με απώτερο στόχο να ολοκληρωθεί το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα εκτείνεται στα έτη 2018-2019.

Στη συνέχεια οι τοπικοί σύλλογοι, μετά την έγκριση των διοικήσεών τους, θα προτείνουν εγγράφως, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις προτάσεις, ιδέες και συνέργειες, ώστε οι να ολοκληρωθεί το τελικό πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων, το οποίο θα τυπωθεί σε ικανό αριθμό ώστε να είναι σε γνώση όλων των ενδιαφερομένων.

Αποφασίστηκε ακόμη, να γίνει ξεχωριστεί συνάντηση των φορέων της Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 25 Μαΐου, το μεσημέρι, δηλαδή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθυντών των Σχολείων της Νέας Αγχιάλου, όλων των βαθμίδων και των αντιστοίχων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Απώτερος στόχος οι δράσεις και οι εκδηλώσεις, προπάντων όμως η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα προϊόντα και την ιστορία του τόπους τους, να λάβουν πρωταρχικό χαρακτήρα στη συνείδηση της τοπικής νεολαίας.

Τέλος, και πριν λάβουν το οφειλόμενο δωράκι, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την επόμενη δράση του Συνεταιρισμού, που θα γίνει στην Αθήνα, σε γνωστό χώρο, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, όπου θα κληθούν Κεντρικοί επισιτιστικοί φορείς και δημοσιογράφοι του αντίστοιχου ρεπορτάζ, προκειμένου να ενημερωθούν και να διαδώσουν περαιτέρω τις δράσεις και τις εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου