ΤΟΠΙΚΑ

Επιτυχημένος ο πρώτος χρόνος υλοποίησης του Erasmus+ με συντονιστή το ΕΠΑΛ Αγριάς

επιτυχημένος-ο-πρώτος-χρόνος-υλοποίη-824383

Τον πρώτο χρόνο δραστηριοτήτων έκλεισε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Πετώντας με τα φτερά της Μυθολογία στο χώρο και το χρόνο» στο οποίο συντονιστικό σχολείο είναι το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς.

Με την ευκαιρία αυτή οργανώθηκε εκδήλωση στο σχολείο, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, κα Αθανασία Χατζηπαντελή και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα Σοφία Κανταράκη,

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις του προγράμματος Erasmus+ και συναφούς προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως επίσης και της Ζώνης Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, προβλήθηκε υλικό από τις συναντήσεις εργασίας του Erasmus+ στην Ισλανδία, Ιταλία και Πολωνία και τη συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΠΕ Στυλίδας και Άμφισσας, όπου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη μυθολογία στο φυσικό της περιβάλλον.

Παρουσιάστηκαν, επίσης, πληροφορίες μυθολογικού περιεχομένου τις οποίες οι μαθητές είχαν συλλέξει και επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στη συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. Αγριάς στο Διεθνές Εργαστήριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης eTwinning στη Θεσσαλονίκη, όπου το σχολείο οργάνωσε δύο εργαστήρια βασισμένα στο πρόγραμμα Erasmus+ μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ακόμα σύντομο θεατρικό δρώμενο, το οποίο οι μαθητές είχαν δημιουργήσει στα πλαίσια των εργασιών τους στο ΚΠΕ Άμφισσας. Η εκδήλωση έκλεισε με διαγωνισμό γνώσεων στην ελληνική και ευρωπαϊκή μυθολογία όπου αναδείχθηκαν τρεις νικητές. Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Κουρεντζή και Μαρία Μπάτσιου.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο επόμενος μεγάλος ευρωπαϊκός στόχος του ΕΠΑ.Λ. Αγριάς είναι η συνάντηση εργασίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018. Σε αυτή εκπαιδευτικοί και μαθητές από 6 χώρες θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και θα βιώσουν τη μυθολογία σε μία περιοχή παγκοσμίως γνωστή για τους μύθους της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου