ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά από επιστολές δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο

φωτιά-από-επιστολές-δημοτών-στο-δημοτ-824305

Πολίτες του Βόλου έβαλαν… φωτιά με επιστολές τους στο πολιτικό σκηνικό στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Μία ανώνυμη καταγγελία που διαβιβάστηκε στο προεδρείο του οργάνου μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ρόλο κάθε μιας από τις ομάδες που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο αλλά και μια καταγγελία με ονόματα έξι δημοτών που ζήτησαν από τους δημοτικούς συμβούλους της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου και Φώτη Λαμπρινίδη να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου που μίλησε για «δήμο ντροπή», προκάλεσαν αναταράξεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ανώνυμη καταγγελία την οποία υπογράφουν «πολίτες των δυτικών συνοικιών του Βόλου», έφθασε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να απαντηθεί από τον προϊστάμενο Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Πρωτόπαππα.

Στο έγγραφο που αναγνώστηκε, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει εικόνα σοβαρού πολιτικού οργάνου, στο οποίο ακούγονται όλες οι απόψεις. Αναφέρουν ότι μόνος ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς σηκώνει το βάρος του αντιμνημονιακού αγώνα, χαρακτηρίζουν «ψευτο –σταλινικούς» του εκπροσώπους του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο και ψέγουν τους έξι ανεξαρτητοποιηθέντες από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευτοανεξάρτητους» που λοιδορούν «κάνοντας γκριμάτσες κάθε φορά που μιλάει ο κ. Πατσιαντάς». Επιτίθενται και στην επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου ότι έχει επαφές με τους έξι στους διαδρόμους και ότι όλοι μαζί τραμπουκίζουν εναντίον του κ. Πατσιαντά «της μοναδικής αντιμνημονιακής φωνής στο δημοτικό συμβούλιο». Στην ίδια επιστολή ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τα όσα αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Κ. Γαργάλας και καλούν τον κ. Μουλά να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Κύριοι έχετε κι εσείς ευθύνη για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», σχολίασε ο κ. Μουλάς, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μ. Πατσιαντάς εξ αρχής ζήτησε να μην αναγνωστεί ένα ανώνυμο έγγραφο, υποστηρίζοντας ότι θα προκληθεί μεγάλο πολιτικό και θεσμικό θέμα.

Για λιβελογράφημα μίλησε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου. «Πρόκειται για αστειότητες. Θέλετε απλώς να δημιουργήσετε ένταση στο δημοτικό συμβούλιο», είπε.

«Σενάριο για κωμική ταινία», χαρακτήρισε το περιεχόμενο του εγγράφου ο Κ. Γαργάλας.

«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε προηγούμενο με ανώνυμα έγγραφα», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος έκανε λόγο για υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και ότι το έγγραφο αναγνώστηκε για να δημιουργηθεί νέο… σόου.

Από την πλευρά τους πάντως, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Μπατζιάκας, Βιολέτα Καντόλα και Χρ. Στεφόπουλος, ζήτησαν οι ανώνυμες καταγγελίες να καταδικάζονται σε κάθε περίπτωση κι όχι κατά το δοκούν, υπενθυμίζοντας ότι στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν συρθεί πολλές φορές στον Εισαγγελέα μετά από ανώνυμες καταγγελίες.

Για την πόλη ντροπή

Ακολούθησε και δεύτερη επιστολή με τις υπογραφές έξι πολιτών, που χαρακτήρισαν προσβολή για την πόλη τις πρόσφατες δηλώσεις Θεοχαρόπουλου περί «δήμου ντροπής» και ζήτησαν από τους κ.κ. Οικονόμου και Λαμπρινίδη τους οποίους χαρακτήρισαν «πειθήνια στρατιωτάκια» να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες για τη στάση τους και να αποδοκιμάσουν τις δηλώσεις.

«Το έγγραφο δεν έχει υπογραφές. Θα μπορούσε να είναι φανταστικά πρόσωπα», σχολίασε ο κ. Πατσιαντάς υποστηρίζοντας ότι η επιστολή δεν θα έπρεπε να αναγνωστεί.

«Δεν μας εκπλήσσει η ευαισθησία των πολιτών αυτών που δεν έχουν βρει να πουν μια κουβέντα για ό,τι γίνεται επί δύο χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα. Εχουμε βγάλει ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής και για τον εξευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου», ανέφερε η κ. Οικονόμου. «Είστε εκτός θέματος», παρενέβη ο κ. Μουλάς όταν η πρώτη άρχισε να αναφέρεται σε εκφράσεις και σκηνικά που έχουν κατά καιρούς καταγραφτεί στο δημοτικό συμβούλιο. «Ζητήσαμε από όλους τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση απέναντι στην κατάσταση. Ο κ. Σούρλας είχε το θάρρος να το κάνει», συνέχισε η κ. Οικονόμου. «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Απαντήστε για τις δηλώσεις Θεοχαρόπουλου», παρενέβη ο αντιδήμαρχος Απ. Μαλαματίνης.

«Δεν έχουμε Χούντα. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του», είπε ο κ. Λαμπρινίδης παρέχοντας στήριξη στον κ. Θεοχαρόπουλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου