ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη τηλεσυνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

πρώτη-τηλεσυνεδρίαση-για-το-δημοτικό-824008

Επί τάπητος τα τέλη της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και το κολατσιό 196 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων μόλις επαναλειτουργήσουν

Πρεμιέρα τηλεσυνεδριάσεων σήμερα για το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Για πρώτη φορά οι 49 δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, θα κληθούν σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι να συμμετάσχουν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κι όχι με φυσική παρουσία ή ψηφίζοντας με αποστολή e-mail επί των θεμάτων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ΒόλουΓιώργος Μουλάς μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έδωσε εντολή για την οργάνωση τηλεδιάσκεψης για τη διεξαγωγή του σημερινού δημοτικού συμβουλίου. Το τεχνικό team στο δημαρχείο Βόλου εργάστηκε πυρετωδώς για την προετοιμασία της ψηφιακής αίθουσας στην οποία θα κληθούν να δώσουν το «παρών» οι παρατάξεις για να συζητήσουν ζητήματα της πόλης.

Για τηφιλοξενία της τηλεδιάσκεψης επιλέχθηκε η πλατφόρμα e-presents και μέσω αυτής η τηλεσυνεδρίαση θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να μπορούν να την παρακολουθήσουν και όσοι δημότες ενδιαφέρονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου.

Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το σύστημα της τηλεδιάσκεψης για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, το οποίοσυνεδρίαζε είτε με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα του δημαρχείου κεκλεισμένων των θυρών είτε διά περιφοράς.

Τα θέματα

Επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση έρχεται μεταξύ άλλων θεμάτων το κολατσιό των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια το οποίο θα αρχίσει να διανέμεται με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με φυσική παρουσία.

Βάσει των στοιχείων που παρέδωσε στον Δήμο Βόλου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπάρχει η ανάγκη για την παροχή κολατσιού μέσω σχολικών κυλικείων για συνολικά 196 μαθητές σε 17 σχολικές μονάδες και για διάστημα 95 ημερών. Συνολικά θα διασφαλιστούν 18.620 μερίδες προϋπολογισμού 16.460,09 ευρώ.

Εκτός ημερήσιας διάταξης πρόκειται να τεθούν προς επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης για το 2021 που αποφασίστηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ η χρέωση στα τέλη ύδρευσης- αποχέτευσης γίνεται ανά τρίμηνο, με στόχο μέσα στο 2021 οι λογαριασμοί να εκδίδονται ανά δίμηνο με έναντι και εκκαθαριστικό, ενώ υπάρχει η υποχρέωση για τους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης έως τον Αύγουστο του 2021.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής

Στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου εγκρίθηκαν τόσο τα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και δημοτών που πλήττονται από τον COVID-19 όσο και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου για το νέο έτος, το οποίο θα επικεντρώσει στην ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού και θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το κοινό μέσω καμπάνιας και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου