ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Αγριάς στην Κοπεγχάγη

μαθητές-και-καθηγητές-του-γελ-αγριάς-σ-823527

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + με τίτλο: «FOCUS», «Developing Learning, Life and Interpersonal skills» «Επικεντρωνόμαστε, Αναπτύσσοντας μαθησιακές, διαπροσωπικές ικανότητες ζωής» δύο καθηγήτριες του ΓΕΛ Αγριάς Μανέ Ευαγγελία, βιολόγος και Χρονοπούλου Δέσποινα, φιλόλογος και τρεις μαθητές Ζαχαράκης Μιλτιάδης, Μπουτζιώνα Ανδρεάνα-Αθηνά και Αλεξανδρίδη Αναστασία- Δήμητρα είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Οι υπόλοιπες, εκτός της Ελλάδας, χώρες που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, είναι οι εξής: Ρουμανία, Πολωνία και Δανία. Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής: τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019. Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η εξοικείωση μαθητών και καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες καθώς και η ανάπτυξη των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Ο κυριότερος ωστόσο στόχος, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του προγράμματος, είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες εφόδια μέσω της διαδικασίας της διδασκαλίας- μάθησης. Ενδεικτικά αναφέρονται θέματα όπως η σωστή διαχείριση του χρόνου, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η συναισθηματική νοημοσύνη και άλλα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου 2018 και αφορούσε την επιμόρφωση μαθητών. Το ενταγμένο στο πρόγραμμα σχολείο που υποδέχτηκε μαθητές και καθηγήτριες ήταν το μεγαλύτερο στο κέντρο της Κοπεγχάγης σχολείο “Gefion Gymnasium”. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του ενταγμένου στο πρόγραμμα δανέζικου σχολείου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους μαθητές και καθηγητές εργάστηκαν πάνω στα θέματα «Εκφοβισμός / Ομαδικότητα» και «Αποτελεσματική Επικοινωνία».

Συμμετείχαν σε εργαστήρια με τα παραπάνω θέματα σχεδιάζοντας, δημιουργώντας πόστερ, αφίσες και μπροσούρες. Παρακολούθησαν ινφογραφικά εργαστήρια, μάθημα δημοσιογραφίας (πώς να γράψετε μια εντυπωσιακή συνέντευξη) και μάθημα αγώνων λόγου (debate) στα αγγλικά. Συναντήθηκαν με φοιτητές και συζήτησαν μαζί τους για τη επιλογή σπουδών και την επαγγελματική αποκατάσταση μετά το Λύκειο. Επίσης στα πλαίσια του προγράμματος μαθητές και καθηγητές πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στην ΜΚΟ (NGO/Mellemfolkeligt Samvirke -MS Danish Association for International Co-operation). Οι δημιουργίες των μαθητών (αφίσες, πόστερ, μπροσούρες) παρουσιάστηκαν στην έκθεση που οργανώθηκε στο σχολείο την τελευταία ημέρα του προγράμματος και την επισκέφθηκαν μαθητές από άλλα σχολεία της Κοπεγχάγης.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στην πόλη της Κοπεγχάγης. Περιηγήθηκαν με πλοιάριο στο κανάλι που φέρνει τη θάλασσα στο κέντρο της και είχαν την ευκαιρία να δουν όμορφα ιστορικά κτίρια (Δημαρχείο, παλάτια εκκλησίες,) αλλά και κτίρια με φουτουριστική αρχιτεκτονική (όπερα, βιβλιοθήκη Black Diamont),γέφυρες, πολύχρωμα σπίτια. Η πρωτεύουσα της Δανίας, πόλη οργανωμένη, ζωντανή, όμορφη που την εξερευνάς περπατώντας αλλά και με ποδήλατο είναι μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου