ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ ΟΤΑ για κρούσμα στο Δημαρχείο Ν. Πηλίου: Προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου

δασ-οτα-για-κρούσμα-στο-δημαρχείο-ν-πηλ-823507

Με αφορμή τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε συνεργάτη του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ, τον καταγγέλλει για προκλητική συμπεριφορά αναφορικά με δήλωσή του, αλλά για έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρονται τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νότιου Πηλίου είναι ανάστατοι από το κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε σε ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, άνθρωπο που βρισκόταν σε τακτική επαφή με όλους τους εργαζόμενους. Σημειώνουμε ότι και η οικογένεια του συγκεκριμένου έχει προσβληθεί από τον ιό.

Την ώρα που όλα τα αναγκαία μέτρα για μια στοιχειώδη προστασία των εργαζομένων απέναντι στην πανδημία έπρεπε να έχουν παρθεί εδώ και πολύ καιρό, ο Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός δηλώνει προκλητικά ότι «δεν θα στείλουμε διακοπές τους εργαζόμενους». Η άρνηση του να πάρει το οποιοδήποτε μέτρο προστασίας στις υπηρεσίες του Δήμου (π.χ χρήση πλεξιγκλάς σε χώρους συγχρωτισμού) και να εφαρμόσει ακόμα και τα κολοβά κυβερνητικά μέτρα για εκ περιτροπής εργασία (που τα χαρακτηρίζει «διακοπές»), αποκαλύπτει το πώς βλέπει τους εργαζόμενους στο Δήμο: σαν αναλώσιμο υπηρετικό προσωπικό.

Προκαλεί θλιβερή εντύπωση το γεγονός ότι και ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου, παρόλο που γνωρίζει την παντελή απουσία μέτρων προστασίας και δεν έχει αναλάβει όλο το προηγούμενο διάστημα καμία πρωτοβουλία για την εφαρμογή τους, εξακολουθεί και τώρα, μετά την εμφάνιση κρούσματος, να κωφεύει απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων.

Επειδή οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα είδη απαιτούμε:

Α) Να παρέμβουν άμεσα για τα ζητήματα προστασίας των εργαζομένων οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς – ΕΟΔΥ και Επιθεώρηση Εργασίας – και να ελέγξουν την πιστή εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων από την υπεύθυνη απέναντι στο νόμο εργοδοσία, τη Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου.

Β) Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, με την εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων για την δωρεάν πραγματοποίηση τους.

Γ) Να υλοποιηθούν αύριο κιόλας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στις υπηρεσίες του Δήμου: τεχνικά μέτρα σε υπηρεσίες που οι εργαζόμενοι έρχονται σε κοντινή επαφή μεταξύ τους ή με πολίτες, εκ περιτροπής εργασία, χορήγηση κατάλληλων και επαρκών Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους (Καθαριότητα, Πράσινο, Τεχνική Υπηρεσία, Διοικητικοί)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου