ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία της Ενωσης Ξενοδόχων για κλείσιμο Τράπεζας στη Ζαγορά

διαμαρτυρία-της-ενωσης-ξενοδόχων-για-823481

Τη διαμαρτυρία της εκφράζει η Διοίκηση της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για τον επερχόμενο κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος Τράπεζας στη Ζαγορά, καθώς όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της δυσχεραίνει τόσο την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων, όσο και των επισκεπτών σε μια περιοχή αναπτυσσόμενη τουριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης: «Με μεγάλη μας λύπη και μέσα σε μια τόσο μεταβατική περίοδο ενημερωθήκαμε και εμείς για την αιφνιδιαστική απόφαση του Ομίλου σας να κλείσει στις 17 Δεκεμβρίου το Μοναδικό Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζαγορά, 1 από τα 51 υποκαταστήματα που πρόκειται να κλείσουν τον Δεκέμβριο, προκαλώντας έτσι σοβαρά προβλήματα και επιπρόσθετη ταλαιπωρία στους κατοίκους όλου του Ανατολικού Πηλίου. Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι στο φημισμένο Ανατολικό τμήμα του Πηλίου δεσπόζει η Ζαγορά, ένα ακμαίο και εμπορικό κέντρο, πολύ δυναμικό σε ότι αφορά τις εμπορικές του δραστηριότητες, μιας και εκεί εδρεύει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ζαγορίν”, που εξάγει διεθνώς και προσελκύει τουρισμό. Πρόκειται για μια από τις πιο επισκέψιμες τουριστικές περιοχές του Νομού μας όπου δραστηριοποιούνται πολλά ξενοδοχεία- μέλη μας και πολλοί άλλοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς και πολίτες, τονώνοντας σημαντικά την τοπική αλλά και εθνική οικονομία με τις καθημερινές συναλλαγές τους.

Η απόφαση αυτή δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση του κόσμου σε μια περιοχή αναπτυσσόμενη τουριστικά, που ο πληθυσμός της κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου υπερδιπλασιάζεται. Παρακαλούμε με τη σειρά μας να αναγνωρίσετε την ευθύνη που απορρέει από τη λειτουργία σας, θεωρώντας ότι πρέπει αυτή να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται συνεχώς με όρους κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει αποσπάσει την υψηλότερη διάκριση στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI), για την εξαιρετική επίδοσή της σε υπεύθυνες πρακτικές, ακόμα και στην απαιτητική περίοδο των οικονομικών προκλήσεων. Σας καλούμε να δείξετε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη και τώρα, γιατί είμαστε σίγουροι ότι ο όμιλος σας επιθυμεί αρμονικές σχέσεις με τους φορείς της κοινωνίας με προτεραιότητα τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, όπως για παράδειγμα είναι η ευαίσθητη ομάδα των ηλικιωμένων που εξυπηρετούν τις τραπεζικές τους ανάγκες σε αυτό το μοναδικό υποκατάστημα που αποφασίσατε ερήμην τους να κλείσετε.

Είναι δεδομένο εκ των προτέρων ότι με την απόφαση αυτή θα αποδυναμωθεί και θα υποβαθμιστεί πλήρως η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων που αδυνατούν να καταφύγουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Καταλήγοντας, θεωρούμε ότι η απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά Πηλίου ακυρώνει τους επαγγελματίες της περιοχής μέσα σε αυτούς και τα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται εκεί και ζητάμε από την Διοίκηση της Τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της στο όνομα της καλής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την περιοχή και τους ανθρώπους της αλλά και του πνεύματος εξωστρέφειας που έχετε χτίσει εδώ και δεκαετίες με τους πελάτες σας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου