ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας

απεργούν-οι-εργαζόμενοι-στο-χώρο-της-υ-823410

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Μαγνησίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στο συγκεκριμένο κλάδο και γενικότερα στο χώρο της υγείας.

Την απεργία στηρίζει σε τοπικό επίπεδο και το ΕΚΒ, ενώ το τοπικό σωματείο υγειονομικού προσωπικού Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας όπου θα επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το ψήφισμα θα προωθηθεί και στους πέντε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Μαγνησίας από τους οποίους θα ζητήσει να παρέμβουν κοινοβουλευτικά προκειμένου να λυθούν τα προβλήματά τους.

Το υγειονομικό προσωπικό ειδικά στις κλινικές θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οικονομικά καθώς καταγράφονται καθυστερήσεις μέχρι και έξι μηνών στην αποπληρωμή των μηνιαίων αποδοχών, ως απόρροια και των μεγάλων καθυστερήσεων εξόφλησης των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ στους παρόχους.

«Τα μέτρα που πέρασαν αλλά και αυτά που έρχονται από τα μνημόνια που υπογράφηκαν ερήμην μας χτυπούν αλύπητα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Μετά το καλοκαίρι αναμένουμε την κατάργηση επιπλέον δικαιωμάτων μας όπως αναγνώριση προϋπηρεσίας, κανονική και αναρρωτική άδεια, ένσημα ΒΑΕ, 13ος και 14ος μισθός, δημιουργία αντικινήτρων συλλογικής διεκδίκησης κάνοντας την ήδη υπάρχουσα τραγική κατάσταση που βιώνουμε ακόμη χειρότερη» σημειώνει το τοπικό σωματείο ενόψει της σημερινής κινητοποίησης.

Καταγγέλλει επίσης ότι στο χώρο της υγείας το προσωπικό ειδικά στις κλινικές απασχολείται με συμβάσεις που έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις πλέον του 50% και κάνουν λόγο για «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στις οποίες απασχολούνται οι εργαζόμενοι υπό το φόβο της απόλυσης».

Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των Υγειονομικών Υπαλλήλων και αναφέρει ότι «το ΕΚΒ αφουγκράζεται την αγωνία του νοσηλευτικού προσωπικού της περιοχής μας, για τη διόγκωση των προβλημάτων τους εξ αιτίας της εφαρμογής μεσαιωνικών πολιτικώναπό την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολιτικών που απειλούν να εκθεμελιώσουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα του Κλάδου, αλλά και να υποβαθμίσουν περαιτέρω και σε βαθμό επικίνδυνο τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου