ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας Κουτσάφτη –Κράββαρη για ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος Τράπεζας στη Ζαγορά

επιστολή-διαμαρτυρίας-κουτσάφτη-κρ-822433

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν ο Δήμαρχος Ζαγοράς –Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Ιωάννης Κράββαρης στον Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας στη Ζαγορά.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και δυστυχώς μέσω ανεπίσημων δικτύων, ενημερωθήκαμε πριν από λίγες ώρες για φήμες ως προς το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής των ήδη περιορισμένων υπηρεσιών της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Ζαγορά Πηλίου, όπου και η έδρα του ορεινού Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστού από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN». Στη περιοχή, που η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ διαθέτει αποκλειστικότητα, η παραγωγική δραστηριότητα στηρίζεται στον γεωργικό και στον τουριστικό τομέα.

Όπως ήδη είναι γνωστό, η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ παρότι διαθέτει το μοναδικό κατάστημα σε ολόκληρο το Ανατολικό Πήλιο, εξυπηρετεί πλέον τη περιοχή σύμφωνα με όρους καθεστώτος Κινητού Συνεργείου, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, γεγονός για το οποίο έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα και στο πρόσφατο παρελθόν. Παρά τη περιορισμένη λειτουργία, συνδυαστικά με το ΑΤΜ, μοναδικό επίσης σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς, διατηρείται ένα ελάχιστο επίπεδο εξυπηρέτησης για τις επιχειρήσεις της περιοχής, με κορυφαία τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και κατά συνέπεια για όλους τους πολίτες, το οποίο επιθυμούμε να παραμείνει ως έχει ή να διευρυνθεί.

Συγκεκριμένα ο Συνεταιρισμός, αναπτύσσει ένα κύκλο εργασιών περισσότερο από 20.000.000 ευρώ ετησίως, ενώ όλες οι πληρωμές στα μέλη του και στο προσωπικό του γίνονται μέσω λογαριασμών στο συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα. Στο παραπάνω ποσό αξίζει να σημειωθούν και οι προσωπικές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές των 800 περίπου μελών του αλλά και των υπολοίπων παραγωγών του Δήμου με κρατικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες, που γίνονται μέσω της Τράπεζας, ενώ το φάσμα των δραστηριοτήτων της διευρύνεται από τους επαγγελματίες της περιοχής, που σύμφωνα με τις σύγχρονες εξελίξεις έχουν τοποθετήσει μηχανήματα POS στις επιχειρήσεις τους μέσω της Τράπεζας. Τέλος η Τράπεζα αποτελεί το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης για άτομα της τρίτης ηλικίας, που λαμβάνουν συντάξεις μέσω του Καταστήματος ενώ λόγω περιορισμένης εξοικείωσης με τις ψηφιακές τεχνολογίες σε συντριπτικό ποσοστό τους παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανάγκες εξυπηρέτησης με φυσική παρουσία στο κατάστημα.

Η πιθανότητα οριστικής διακοπής λειτουργίας του Καταστήματος, πέραν των τεχνικών προβλημάτων που θα δημιουργήσει σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της περιοχής, θα αποτελέσει υποτίμηση της χρόνιας εμπιστοσύνης που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι και όλοι οι θεσμικοί φορείς της περιοχής. Συνδυαστικά με τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν με τον κορονοϊό και τις περιορισμένες δυνατότητες κυκλοφορίας των πολιτών αλλά και την απόσταση της περιοχής από τον Βόλο, η οποία καθίσταται δυσχερέστερη τους χειμερινούς μήνες, το ενδεχόμενο της πλήρους διακοπής των εργασιών της Τράπεζας, θα δημιουργήσει την αίσθηση πλήρους απώλειας κοινωνικής ευθύνης από μία επιχείρηση που λόγω βεληνεκούς οποία θα έπρεπε να δημιουργεί πρότυπα εταιρικής λειτουργίας.

Ευελπιστούμε ότι οι παραπάνω φήμες ουδεμία σχέση έχουν με τις προθέσεις της διοίκησης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και δεν ευσταθούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και κανένας λόγος ανησυχίας μας για τις προβλεπόμενες συνέπειες από ενδεχόμενο πλήρους διακοπής λειτουργίας του καταστήματος στη Ζαγορά. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, αναμένουμε άμεσα, επίσημη ενημέρωση από αρμόδια στελέχη της Τράπεζας για το ζήτημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου