ΤΟΠΙΚΑ

Απώλεια πολύτιμου χρόνου στη διαχείριση θετικών κρουσμάτων

απώλεια-πολύτιμου-χρόνου-στη-διαχείρ-822269

Καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την επέλαση του κορονοϊού στα σχολεία

Απώλεια πολύτιμου χρόνου στη διαχείριση των θετικών στον κορονοϊό κρουσμάτων στα σχολεία καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και ζητά άμεσα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την παράταξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά:

«Περιστατικό 1ο: Σε σχολείο περιφερειακού δήμου της Μαγνησίας, εκπαιδευτικός δημοτικού σχολείου ειδοποιεί τη διεύθυνση του σχολείου ότι το παιδί του -ης ανιχνεύθηκε θετικό στον κορονοϊό! Και ότι ο – η ίδιος – ια με βάση οδηγίες του ΕΟΔΥ βρίσκεται σε καραντίνα! Βάση των ίδιων οδηγιών ο ΕΟΔΥ δεν κάνει τεστ covid, γιατί δεν έχει συμπτώματα! Ο διευθυντής του σχολείου καλεί τους εκπαιδευτικούς να καλύψουν το κενό στο σχολείο, όταν δεν έχουν μάθημα στην τάξη τους – όταν έχουν κενό, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν ο – η εκπαιδευτικός είναι θετικός- η στον ιό με κίνδυνο την εξάπλωση του ιού σε όλη τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα.

Περιστατικό 2ο: Σε σχολείο του Βόλου. Τέσσερις γονείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό! Τέσσερις μαθητές του σχολείου, εκ των οποίων τρεις φοιτούν στο ολοήμερο, ερχόμενοι σε επαφή με μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου, μπαίνουν σε καραντίνα, με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ότι δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ, γιατί δεν έχουν συμπτώματα και επειδή υπάρχει χαμηλή μεταδοτικότητα στους μικρούς μαθητές! Κανείς έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, για την έγκαιρη προστασία της δημόσιας υγείας!

Δεκάδες τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά σε όλα τα σχολεία το Βόλου και της Μαγνησίας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία εκπαιδευτικών και γονιών».

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ζητά δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου