ΤΟΠΙΚΑ

Στο πόδι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Βόλου, ζητούν τηλεργασία

στο-πόδι-οι-υπάλληλοι-του-εφκα-βόλου-ζη-822252

Διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου και σε μερίδα υπαλλήλων το γεγονός όπως λένε ότι δεν εφαρμόζεται το μέτρο της τηλεργασίας.

Ενημέρωσαν μάλιστα την Ομοσπονδία των υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία η οποία απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ τόσο για την τηλεργασία όσο επίσης για τη διατήρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των ραντεβού όπου ασφαλισμένοι και εργοδότες επιλέγουν μόνοι τους να προσέρχονται στα υποκ/τα χωρίς τον έλεγχο των αιτημάτων τους από τα τμήματα, τη συνεχιζόμενη λειτουργία των επιτροπών ΚΕΠΑ και πολλά άλλα.

«Η καθυστέρηση εφαρμογής των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών και οι αντικρουόμενες οδηγίες, οδηγούν σε επικίνδυνες διαδρομές τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

Οι οδηγίες του σχετικού εγγράφου δεν διασφαλίζουν τα μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού, τη λειτουργικότητα της Υπηρεσίας, ούτε την ασφάλεια των συναλλαγών», τονίζουν οι υπάλληλοι του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Θεωρούμε άκρως απαραίτητο να κλείσει άμεσα η δυνατότητα των ασφαλισμένων και εργοδοτών να ρυθμίζουν μόνοι τους το ραντεβού και να αφεθεί η διαχείριση των αιτημάτων στους εργαζόμενους των Τμημάτων κατόπιν της συνεννόησης με τη Διεύθυνση εκάστου υποκαταστήματος.
Ένας συνεχώς διευρυνόμενος αριθμός εργαζομένων κλείνει ραντεβού για να υποβάλλει αναρρωτικές άδειες λόγω covid-19, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διασπορά του ιού στην κοινότητα», προσθέτουν επίσης και ζητούν να ισχύσουν όλες οι νόμιμες άδειες οι οποίες προβλέπονται για γονείς όπως και οι ειδικές άδειες των ευπαθών ομάδων και τέλος να τεθεί το σύνολο του προσωπικού σε εκ περιτροπής εργασία (ανεξαρτήτως ειδικότητας) για να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των Τμημάτων με το αναγκαίο προσωπικό σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου