ΤΟΠΙΚΑ

Η Β. Καντόλα απαντά στην Ν. Οικονόμου

η-β-καντόλα-απαντά-στην-ν-οικονόμου-821641

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, η αντιδήμαρχος Βόλου, αρμόδια για θέματα καθαριότητας, πολιτικής προστασίας και ανακύκλωσης, Βιολέττα Καντόλα, απαντά σε προχθεσινή δήλωση της επικεφαλής της παράταξης της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσας Οικονόμου.

Η απάντηση της κ. Καντόλα έχει ως εξής: «Την “πολιτική της κατσαρίδας”, για να τη μάθει κανείς, πρέπει να συχνάζει σε υπονόμους, να ακολουθεί υπόγειες διαδρομές . Τέτοιες διαδρομές, που καμιά φορά φέρνουν κάποιους “από το παράθυρο” στο δημοτικό συμβούλιο και νομίζουν πια, ότι μπορούν να κάνουν και υποδείξεις. Όσο λοιπόν προσπαθούν στην “ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ” να “πετάξουν” από πάνω τους τις πολιτικές τους ευθύνες για τα πεπραγμένα τους ή καλύτερα για την ανυπαρξία πεπραγμένων, τόσο εκείνες θα τους ακολουθούν και γι’ αυτό δεν τους φταίει κανείς.

Για τα ΚΤΕΟ και τα τέλη ταξινόμησης μέχρι σήμερα δεν έχουν ψελλίσει ούτε λέξη και για τα οχήματα, που δεν τα κυκλοφορούσαν, αλλά δεν είχαν καταθέσει πινακίδες με αποτέλεσμα να πληρώνουν ασφάλειες (αλήθεια σε ποιούς;) τσιμουδιά.

Για τις βάρκες (;), που επισκεύαζαν σε συνεργεία της πόλης, έχοντας μάλιστα αφήσει απλήρωτα τα τιμολόγια (πού είναι άραγε κι αυτές) ή για τα 2 οχήματα που είχαν “δωρίσει” εντελώς παράνομα σε ιδιώτη θα μας πουν τίποτε;

Για τη γεφυροπλάστιγγα που “έβαζε μέσα” το Δήμο καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες ευρώ το χρόνο και εμείς την κλείσαμε μήπως; Όχι βέβαια. Η απάντησή τους είναι κάθε φορά, ότι παρέλαβα από τον πατέρα μου, που ακόμα στοιχειώνει ορισμένες “κατσαρίδες”.

Δε θυμούνται όμως τίποτε για το φορτηγό ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ που είχε ΔΩΡΙΣΕΙ, από την προσωπική του περιουσία ο πατέρας μου στο Δήμο τότε (2004) Αισωνίας και ακολούθως το πήρε ο Δήμος Βόλου και το πέταξε κι αυτό σε κάποιο αμαξοστάσιο. Όταν λοιπόν αποφασίσουν να απαντήσουν στα ανωτέρω, ας μας πουν και πόσα οχήματα δώρισαν εκείνοι στο Δήμο, από την περιουσία τους, έστω και “σαράβαλα” σαν το απορριμματοφόρο ή το φορτηγό του Πειραιά, που ακόμα κάνει δρομολόγια από και προς το ΚΔΑΥ, έστω για ανταλλακτικά.

Ευτυχώς, λοιπόν, που παρέλαβα από τον πατέρα μου, ο οποίος ξεκίνησε να τακτοποιεί όλες αυτές τις εκκρεμότητες, μαζί με δεκάδες άλλες, στις οποίες κατά καιρούς έχω αναφερθεί, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από 1 έτος θητείας μου και στα λιγότερα από 2 χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής, να έχει ο Δήμος ένα κεντρικό αμαξοστάσιο τακτοποιημένο και καθαρό (κι όχι το μπάχαλο που βρήκαμε), ακριβή και όχι πλασματική εικόνα για τα υπάρχοντα οχήματα, λειτουργούντα και μη, νόμιμα κυκλοφορούντα οχήματα σε όλη την πόλη (με τίμημα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα ωστόσο) και παραδοθείσες πινακίδες σε όσα δεν κυκλοφορούν, ούτως ώστε να απαλλαγούμε από τα έξοδα ασφάλισής τους και μια κλειστή πια ασύμφορη γεφυροπλάστιγγα. Και το σπουδαιότερο, με ιδέα και πρωτοβουλία του αιρετού Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, νέο, ασφαλές σύστημα προμήθειας καυσίμου με κάρτα σε όλα τα οχήματα, χρεωμένη σε συγκεκριμένο άτομο-οδηγό.

Όσο για το απορριμματοφόρο, που κατηγορηματικά λένε, ότι ήταν αδύνατο να νομιμοποιηθεί, εξαιτίας της υπερκατασκευής και το εγκατέλειψαν στην τύχη του (αυτό μάλλον θα νόμιζαν και για το bobcat της δ.ε Πορταριάς και τη σκούπα της Ν. Αγχιάλου, τα οποία κυκλοφορούσαν παράνομα και από θαύμα γλυτώσαμε τα πρόστιμα και σήμερα έχουν τακτοποιηθεί) σε λίγες ημέρες θα δούμε, αν ήταν όντως αδύνατο ή αν εκείνοι αδιαφόρησαν.

Και τότε θα τους ρωτήσουμε, αν με το ποσό του προστίμου (κάτω από 10.000 ευρώ, που εύχομαι να μας επιτραπεί να πληρώσουμε) θα μπορούσαν να αγοράσουν σήμερα ένα απολύτως λειτουργικό απορριμματοφόρο! Με την ευκολία όμως, που έβγαζαν “σαράβαλα” τα οχήματα, δεν είναι να απορεί κανείς.

Ελπίζω, λοιπόν, να μη χρειαστεί να επανέλθω στο ζήτημα, άλλωστε την παραχώρηση του απορριμματοφόρου στο Δήμο Σκοπέλου την ψήφισε και ο εκπρόσωπος της “ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” και η σχετική απόφαση ήταν ομόφωνη κι ας φωνασκούν εκ των υστέρων στον Τύπο, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ανεπάρκειά τους. Και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα δε γίνεται”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου