ΤΟΠΙΚΑ

Στην Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η υπόθεση του ελλείμματος στον Δ. Βόλου

στην-εισαγγελέα-εφετών-λάρισας-η-υπόθ-821501

Ολοκληρώθηκε η τακτική ανάγκη για την υπόθεση ελλείμματος ύψους 270.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία του Δήμου Βόλου, το οποίο εντοπίστηκε το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου διαβίβασε τη δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, προκειμένου η υπόθεση να παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή να υπάρξει απαλλακτική πρόταση.

Οπως είναι γνωστό, την υπόθεση του ελλείμματος στα δημοτικά ταμεία είχε αποκαλύψει στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ο κ. Θάνος Θεοδώρου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τη δημοτική αρχή Βόλου κλήθηκαν ορκωτοί λογιστές οι οποίοι προσδιόρισαν το έλλειμμα στις 270.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε ΕΔΕ σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου.

Πέραν όμως των διοικητικών ενεργειών, η υπόθεση έχει πάρει και τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που εντόπισαν έλλειμμα από τα δημοτικά ταμεία είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου, όπως και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Όλο αυτό το διάστημα η Εισαγγελία Βόλου διενεργούσε τακτική ανάκριση, και στο πλαίσιό της έλαβε καταθέσεις. Με την ολοκλήρωση της τακτικής ανάκρισης αναμένεται η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας να εκδώσει βούλευμα.

K. M.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου