ΤΟΠΙΚΑ

Δίνει φαγητό σε 120 άπορους η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου

δίνει-φαγητό-σε-120-άπορους-η-κουζίνα-αλλ-821483

Συνεχίζει το έργο της η Κουζίνα Αλληλεγγύης και απευθύνει έκκληση για χρηματικές εισφορές

Στις επάλξεις της προσφοράς παραμένει και στην περίοδο της πανδημίας η Κουζίνα Αλληλεγγύης, που εξυπηρετεί 120 συνολικά απόρους, διανέμοντας φαγητό είτε τρόφιμα για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες σίτισης.

Στην πιο δύσκολη περίοδο για το σύνολο της κοινωνίας, η Κουζίνα αλληλεγγύης συνεχίζει τη δραστηριότητά της, απευθύνοντας έκκληση για οικονομική στήριξη, προκειμένου να καλυφθούν πάγια έξοδα και ανάγκες.

«Δίνουμε φαγητό κανονικά, έχοντας στη διάθεσή μας τρόφιμα. Το πρόβλημα είναι ότι οι πάγιες υποχρεώσεις πρέπει να καλυφθούν και είναι αναγκαία η συνδρομή του κόσμου. Πριν από την πανδημία, εθελοντές μας έβγαιναν έξω, γραφείο – γραφείο, πόρτα – πόρτα και συγκέντρωναν κάποια χρήματα. Την περίοδο της καραντίνας, ωστόσο, δεν υπάρχει η ίδια δυνατότητα. Παρόλα ταύτα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, υπεύθυνη της Κουζίνας αλληλεγγύης.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης εξασφαλίζονται με την συνδρομή επιχειρήσεων είτε ιδιωτών, με την κ. Ιωαννίτη να επισημαίνει «παραμένουμε στις επάλξεις όσο μπορούμε, για να δώσουμε φαγητό και η έκκληση που απευθύνουμε, είναι όποιος μπορεί να βοηθήσει με χρηματικές εισφορές. Ακόμη και το ελάχιστο, είναι απαραίτητο».

Τρεις εθελοντές διανέμουν το φαγητό στους απόρους, είτε τρόφιμα σε οικογένειες που τα χρειάζονται, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Προσπερνώντας τις δυσκολίες, συνεχίζουν την προσπάθεια, προσφέροντας χέρι βοήθειας και ένα πιάτο φαγητό σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. «Τρόφιμα εξασφαλίζουμε, ανταποκρίνονται επιχειρήσεις στις εκκλήσεις που απευθύνουμε, αλλά το ζητούμενο είναι η κάλυψη των πάγιων αναγκών. Ο αγώνας μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι για τα πάγια λειτουργικά έξοδα», είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου