ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση εργασίας από την ΑΝΕΒΟ

συνάντηση-εργασίας-από-την-ανεβο-820789

Συνάντηση εργασίας διοργανώνεται από την ΑΝΕΒΟ ΑΕ με θέμα «Πολιτισμική μνήμη – Καταστροφή – Πόλη».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου από τις 9.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ. στο Μεταξουργείου (Νικομήδειας 2 και Καραμπατζάκη Ν. Ιωνία) και υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EDUCEN «Καταστροφές σε αστικά κέντρα στην Ευρώπη: Δίκτυο Πολιτισμικών Εμπειρογνωμόνων.

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην αναγνώριση δράσεων προκειμένου η ιδιαίτερη κουλτούρα και η πολιτισμική διαφορετικότητα να αξιοποιηθούν, γνωστικά και πρακτικά, για την πρόληψη, το μετριασμό, την αντιμετώπιση και την προσαρμογή σε κινδύνους καταστροφής.

Η ενσωμάτωση της πολιτισμικής διαφορετικότητας στις προσπάθειες για τη μείωση του κινδύνου καταστροφής θα οδηγήσει σε πιο προσαρμοστικές πόλεις, που θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες ομάδων και υποομάδων με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά, κατά τη φάση της παροχής βοήθειας μετά από μια καταστροφή και συνακόλουθα σε μικρότερους χρόνους απόκρισης και χαμηλότερο αριθμό απωλειών.

Τις εργασίες της συνάντησης θα ανοίξει η πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ ΑΕ Σοφία Χάλαρη, ενώ θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου