ΤΟΠΙΚΑ

Μπουκώρος: Καθυστερεί η πρόσληψη των αγροτικών ιατρών

μπουκώρος-καθυστερεί-η-πρόσληψη-των-α-820426

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας για την κάλυψη των θέσεων στα αγροτικά ιατρεία των Κ.Υ. του Νομού, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που παρατηρούνται σε αγροτικούς ιατρούς στα απομακρυσμένα ιατρεία της περιοχής. Την αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής έπειτα από σχετικό έγγραφο που του απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Στην αναφορά του ο Χρ. Μπουκώρος επισημαίνει ότι οι θητείες των αγροτικών ιατρών σε τέσσερα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού λήγουν μέσα στον Ιούλιο. Συγκεκριμένα πρόκειται για Περιφερειακά Ιατρεία που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας, στις οποίες ο πληθυσμός αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες και μαζί του και οι ανάγκες για ιατρική κάλυψη. Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση της προκήρυξης για την κάλυψη των θέσεων των αγροτικών ιατρών αναμένεται ότι θα δημιουργήσει σημαντικά κενά στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Νομού.

Τέλος, τονίζει ότι το υπουργείο οφείλει να εξετάσει άμεσα το αίτημα του Σωματείου των Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας και να επισπεύσει τη διαδικασία πρόσληψης αγροτικών ιατρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου