ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για ισότιμη ένταξη ατόμων με αναπηρία όρασης

πρωτοβουλίες-για-ισότιμη-ένταξη-ατόμ-82043

Οι «Μάγνητες τυφλοί» πραγματοποιούν ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ισότιμη ένταξη των ατόμων με προβλήματα όρασης στο κοινωνικό σύνολο υλοποιούν οι «Μάγνητες τυφλοί».

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες τυφλοί», από το Σεπτέμβριο 2015 ως το Σεπτέμβριο 2017, υλοποιεί σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Ofensiva Tinerilor (Ρουμανία), NART (Βουλγαρία), KRIK (FYROM) και Pancyprian of the Blind (Κύπρος) ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Erasmus 4 VIP».

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εντοπίσει καινούριους τρόπους όπου οι νέοι με αναπηρίες (και ειδικότερα με αναπηρία όρασης), μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να διερευνηθεί το πραγματικό πλαίσιο της ένταξης των νέων με προβλήματα όρασης, προκειμένου να σχεδιαστούν εργαλεία και μέθοδοι που θα αποτελέσουν έναν οδηγό για την αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση τους σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης και σε δραστηριότητες διεθνούς κινητικότητας.

Η εκπαίδευση των εμπλεκομένων μερών καθώς και οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού και δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος.

Για την επιτυχία του προγράμματος «θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή κυβερνητικών και μη, φορέων και οργανισμών, προσβλέποντας στη βοήθεια τους σχετικά με την καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης αλλά και στην ενεργή συμμετοχή τους στις σχετικές δράσεις όπου θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του έργου» υπογραμμίζουν τα μέλη του σωματείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου