ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα αίματος στο 21ο Δ.Σ. Βόλου

τράπεζα-αίματος-στο-21ο-δ-σ-βόλου-82025
Μια σειρά εκδηλώσεων – δράσεων που βασίζεται στις έννοιες του εθελοντισμού, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, με επίκεντρο την εθελοντική αιμοδοσία, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τη συνδρομή μαθητών, γονέων και δασκάλων.
Με τη βοήθεια της διευθύντριας του σχολείου και των εκπαιδευτικών, οι μαθητές πληροφορήθηκαν ήδη για την μεγάλη πράξη φιλανθρωπίας που αποτελεί η εθελοντική αιμοδοσία, δημιούργησαν ένα εικαστικό πανό με θέμα την αιμοδοσία, ετοίμασαν με τη συνδρομή του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» έκθεση με αφίσες, ενώ προετοίμασαν ειδικό θεατρικό δρώμενο βασισμένο στον εθελοντισμό.
Την ίδια ημέρα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε άμεση συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» που προσφέρει αμέριστη συμπαράσταση και τη συνδρομή της «Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας» του Νοσοκομείου Βόλου, θα διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο τη δημιουργία «Τράπεζας Αίματος», με τη συμμετοχή γονέων, δασκάλων, αλλά και όσων ακόμη δηλώσουν εθελοντές αιμοδότες. (Πληροφορίες στο Σύλλογο Αιμοδοτών 24210-58990 και στα τηλ. 24210-54455 και 6944-168991).
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και μέλη της «Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας», που θα αναφερθούν στον εθελοντισμό.
Την αιμοδοσία υποστηρίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και εκπαιδευτικοί από το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, καθώς και το 8ο Γυμνάσιο Βόλου που βρίσκονται στην ίδια συνοικία.
Το πλαίσιο των εκδηλώσεων ολοκληρώνει με την παρουσία του ο γνωστός ηθοποιός – συγγραφέας κ. Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του παιδικό βιβλίο «Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Μοto GP» με φόντο τους αγώνες Μoto Gp και παράλληλο προβληματισμό επάνω στο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και σειράς άλλων αξιών.
Μάλιστα η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου