ΤΟΠΙΚΑ

Γολγοθάς για το προσωπικό

γολγοθάς-για-το-προσωπικό-81993

Ο Γολγοθάς των εργαζομένων στο Γηροκομείο Βόλου συνεχίζεται όσο παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της εξόφλησης των δεδουλευμένων τους.

Το προσωπικό βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση αφού παραμένουν απλήρωτοι περισσότερους από πέντε μήνες, ενώ την ίδια ώρα μεγαλώνει και η αβεβαιότητα καθώς η Διοίκηση πλέον αδυνατεί να δεσμευτεί όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής του προσωπικού.

Το προσωπικό προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του είχε κινηθεί νομικά με αποτέλεσμα και με διαταγή πληρωμής για το ποσό των 150.000 ευρώ που είχε εκδοθεί εισέπραξε μέσα στο καλοκαίρι ένα τμήμα των οφειλομένων. Αυτό ωστόσο δεν έλυσε το πρόβλημα, αφού την προσωρινή ανακούφιση διαδέχτηκε και πάλι η απογοήτευση και η απόγνωση καθώς οι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Πολλές φορές μάλιστα, όπως παραδέχονται οι ίδιοι, προκειμένου ακόμη και να μεταβούν στη δουλειά τους, αναγκάζονται να δανειστούν για να εξασφαλίσουν τα χρήματα για τα απαιτούμενα εισιτήρια μετακίνησης.

Από Διοίκηση αυτό που επισημαίνεται είναι ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το Ίδρυμα πιέζοντας τον ΕΟΠΥΥ να αποπληρωθεί τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το προσωπικό των 40 ατόμων που απασχολείται στο Ίδρυμα, που βρίσκεται πλέον στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, έχοντας τόσο καιρό υπομείνει να εργάζεται κανονικά χωρίς να πληρώνεται, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία του Ιδρύματος στο οποίο φιλοξενούνται περισσότεροι από 85 ηλικιωμένοι.

Η Διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου αποδίδει την καθυστέρηση στην μη εισροή χρήματος από τα ασφαλιστικά ταμεία για τα νοσήλια, στη μείωση των δωρεών, αλλά και στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που αποτελεί μία λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα ρευστότητας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου