ΤΟΠΙΚΑ

Διέφυγε τον κίνδυνο ο δεσποζόμενος σκύλος που χτυπήθηκε με βαλλίστρα

διέφυγε-τον-κίνδυνο-ο-δεσποζόμενος-σκ-819657

Φρικτό περιστατικό κακοποίησης ζώου στον Βόλο– Το βέλος εισχώρησε 20 εκατοστά στην κοιλιά του τετράποδου

Ακόμη ένα αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε χθες στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους ιδιοκτήτες του δεσποζόμενου σκύλου, άνθρωπος από την ευρύτερη περιοχή φέρεται χθες τα ξημερώματα να σημάδεψε με βαλλίστρα το ζώο από μακρινή απόσταση και να το πέτυχε στην κοιλιά, σε μία προσπάθεια να το σκοτώσει.

Το άτυχο ζώο βρέθηκε αιμόφυρτο νωρίς το πρωί από τους ιδιοκτήτες του και μεταφέρθηκε άμεσα στην κτηνιατρική κλινική Χονδροδίνη – Ζήγρα όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αιχμηρού αντικειμένου που είχε εισχωρήσει 20 εκατοστά στην κοιλιακή του χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κτηνιατρική κλινική, το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το σκυλί έχει διαφύγει τον κίνδυνο και σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Η δράση του «τοξοβόλου», σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, στις οποίες όμως δεν διακρίνεται καθαρά το πρόσωπό του αφού φορούσε στολή. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ιδιοκτήτρια του σκύλου ανέφερε πως: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να βλάψει τον σκύλο μας ρίχνοντάς του δύο φορές φόλα και άλλη μια φορά χτυπώντας τον με ρόπαλο. Είχαμε ξανακάνει καταγγελία και του είχαν γίνει συστάσεις από την αστυνομία, όμως αυτή τη φορά η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο».

Σε βάρος του έχει υποβληθεί μήνυση και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας που έχει κινήσει τη διαδικασία αυτοφώρου.

Το περιστατικό καταδίκασε με ανάρτησή της στο διαδίκτυο μαζί με φωτογραφίες από το αιμόφυρτο ζώο, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, αναφέροντας: «Συνέβη σήμερα και μας το έστειλε συμπολίτης μας. Κάποιος που έχει επιχειρήσει και άλλοτε να θανατώσει τον συγκεκριμένο δεσποζόμενο σκύλο όπως και αδέσποτα της περιοχής, έριξε βέλος και αυτή τη στιγμή το σκυλάκι χειρουργείται. Έχει ενημερωθεί δικηγόρος και θα γίνουν τα δέοντα».

Γατάκι με κομμένα αφτιά…

Παράλληλα, χθες, σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο του κτηνιατρείου της Αντωνίας Γώγου, νεογέννητο γατάκι βρέθηκε σε κεντρικό σημείο του Βόλου με κομμένα αφτιά. Τη φωτογραφία του κακοποιημένου ζώου που περιέθαλψε το κτηνιατρείο και τώρα δίνεται για υιοθεσία, συνοδεύει η λεζάντα: «Πόσο ντρεπόμαστε με τέτοιους συμπολίτες»…

Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή η τροπολογία σχετικά με την κακοποίηση ζώων που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους δράστες. Συγκεκριμένα, κακούργημα αποτελεί πλέον η κακοποίηση ζώου η οποία, πέραν της επιβολής στους δράστες διοικητικού προστίμου που μπορεί να φτάσει έως και τις 30.000 ευρώ, θα τιμωρείται και με ποινή κάθειρξης από 5 έως και 10 έτη. Παράλληλα, με τη νέα εγκύκλιο που απεστάλη στους εισαγγελείς όλης της χώρας, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ολγα Σμυρλή παραγγέλλει την αυστηρή τήρηση του νόμου από τους εισαγγελείς σε περιπτώσεις κακοποίησης σε βάρος των ζώων και άμεσες συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου