ΤΟΠΙΚΑ

Προσφέρουν λίγη παρέα για τους φοιτητές στην καραντίνα

προσφέρουν-λίγη-παρέα-για-τους-φοιτητ-819631

Πρεμιέρα χθες το βράδυ για την ιστοσελίδα και τη ραδιοφωνική εκπομπή της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δύο δράσεις με κοινό όνομα και στόχο να κάνουν λίγη παρέα στους φοιτητές εν μέσω καραντίνας, αλλά κυρίως να αναδείξουν ότι μπορούν και τηρώντας τα εκάστοτε μέτρα να αναζητήσουν ακόμη περισσότερη, εγκαινιάστηκαν χθες το βράδυ. Οι UTH ACTERNATIVES έκαναν πρεμιέρα με τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας και μιας ιντερνετικής ραδιοφωνικής εκπομπής που απευθύνεται στη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε μια εποχή που περιορίζονται οι επαφές και οι παρέες και οι φοιτητές βρίσκονται μακριά από αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες και στέκια διασκέδασης, στη Συμβουλευτική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αυξάνονται οι αφηγήσεις που αποτυπώνουν τις δυσκολίες και τη μοναξιά αυτής της συνθήκης.

Ολο αυτό το διάστημα η Συμβουλευτική Φοιτητών λειτουργεί αδιάκοπα (από 2/11 και πάλι μόνο με διαδικτυακές συνεδρίες, όπως στο πρώτο lockdown), αλλά αυτή τη φορά επισημάνθηκε η ανάγκη να υποστηριχθούν οι φοιτητές και διαφορετικά, αλλά και πιο μαζικά.

Έτσι προέκυψαν δύο παράλληλες και συνεργαζόμενες δράσεις με ένα κοινό όνομα: UTH ACTERNATIVES.

Ο Μηνάς Γαβαλάς, απόφοιτος Χωροταξίας, φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών και ιδρυτής του φοιτητικού ραδιοφώνου του ΠΘ (yuth radio) θα παρουσιάζει και θα επιμελείται μουσικά μία εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή.

O Στέλιος Λαγάρας, τελειόφοιτος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Προπονητής Ακαδημίας Σκακιστών, κατασκεύασε και θα διαχειρίζεται έναν ιστότοπο.

H Βαΐτσα Μακρέσια, τελειόφοιτη της Αρχιτεκτονικής, συνέβαλε σημαντικά στο στήσιμο της ιστοσελίδας και εμπνεύστηκε δημιουργικά το logo της και το κοινό όνομα.

Στόχος είναι να επικοινωνούνται όσα ακόμη επιτρέπονται, να προβληθούν δράσεις και πρωτοβουλίες, να κινητοποιηθεί η δημιουργικότητα όλων μας, να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα.

Ιδέες, προτάσεις και συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών, είναι ευπρόσδεκτες.

Κάθε εβδομάδα και ένας διαφορετικός καλεσμένος, κυρίως μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά όχι μόνο, θα παρουσιάζουν θέματα για να διευκολύνουν τους φοιτητές να διαχειριστούν τις αλλαγές στη μαθησιακή διαδικασία και στη ζωή τους γενικότερα και θα προτείνουν εναλλακτικές. Οι εκπομπές και οι πληροφορίες που θα προκύπτουν από αυτές, αλλά και ό,τι υλικό σταλεί, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα.

Ιστοσελίδα: http://acternatives.uth.gr.

Ραδιοφωνική εκπομπή: UTH ACTERNATIVES, κάθε Δευτέρα στις 22.00, http://yuth-radio.com/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου