ΤΟΠΙΚΑ

Φθηνός προορισμός ο Βόλος

φθηνός-προορισμός-ο-βόλος-819375

Φθηνότερος προορισμός σε σύγκριση με 18 αντίστοιχες τουριστικές περιοχές είναι για τον Ιούλιο ο Βόλος, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα tHPI της trivago, σχετικά με την πορεία που χάραξαν οι τιμές το συγκεκριμένο διάστημα, παρά το γεγονός ότι σημειώνεται ετήσια μεταβολή στις τιμές των καταλυμάτων κατά 15,3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται χρονικά σχεδόν στη μέση της, η διαμονή στα ελληνικά ξενοδοχεία απασχολεί όλο και περισσότερους από αυτούς που έχουν σκοπό να ταξιδέψουν άμεσα ανά την Ελλάδα.

Αξιοσημείωτη μεταβολή αποτελεί αναμφισβήτητα η μείωση των τιμών σε σχέση με πέρυσι τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο. Στα δύο αυτά νησιά η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανέρχεται στα 259 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για όσους επισκεφθούν τη Σαντορίνη και 335 ευρώ, για όσους προτιμήσουν τη Μύκονο. Οι συγκεκριμένες τιμές είναι χαμηλότερες συγκριτικά με πέρσι κατά 1,5 και 5,9 τοις εκατό, αντίστοιχα. Σε αρκετά οικονομικότερο πλαίσιο κινούνται οι τιμές στο Ιόνιο, όπου τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο διατηρούν τις τιμές τους σε διψήφιο αριθμό.

Σε ό,τι αφορά, αντίστοιχα, το Βόλο, ο μέσος όρος τιμών στα καταλύματα του Βόλου είναι 59 ευρώ τον Ιούλιο του 2015, 69 ευρώ τον Ιούλιο του 2016 και 68 ευρώ τον Ιούλιο του 2016, γεγονός που μεταφράζεται σε μηνιαία μεταβολή -1,4% και ετήσια μεταβολή 15,3%, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της trivago.

Υπενθυμίζεται ότι η trivago είναι το μεγαλύτερο site αναζήτησης ξενοδοχείων, το οποίο συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 1.000.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου