ΤΟΠΙΚΑ

Αστροβραδιά απόψε στα Χάνια Πηλίου

αστροβραδιά-απόψε-στα-χάνια-πηλίου-819352

Καλοκαιρινή αστροβραδιά διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στα Χάνια Πηλίου από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, μετά την επιτυχημένη λειτουργία του 17ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας και Διαστημικής. Στην αστροβραδιά θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές του Θερινού Σχολείου με τους γονείς και φίλους τους, αλλά και πάρα πολλοί Βολιώτες, καθώς και πολυάριθμοί τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στη Μαγνησία.

Για όσους δεν έχουν δικό τους μέσο, η εκκίνηση θα γίνει με λεωφορείο της Εταιρείας, το οποίο θα ξεκινήσει από το 1ο Λύκειο Βόλου (Κύπρου 48 – Παγκύπριο Διδακτήριο), στις 8:30 μ.μ. ακριβώς, για να μεταβεί στο 2ο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Εκεί η Παρατηρησιακή Ομάδα της Εταιρείας θα στήσει τα τηλεσκόπια και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με αυτά τα διάφορα αντικείμενα του έναστρου ουρανού: τη Σελήνη, που θα βρίσκεται στη Δύση της, σε φάση μηνίσκου, το Δία με τους 4 μεγάλους δορυφόρους του, τον Κρόνο με του Δακτυλίους του, τον Αρη με το κοκκινωπό χρώμα του, διάφορους λαμπρούς και διπλούς αστέρες του ουρανού, σμήνη αστέρων, και γαλαξίες.

Κατά τη διάρκεια της αστροβραδιάς ένα μέλος της Εταιρείας με ακτίνες λέιζερ, θα δείξει και θα «ξεναγήσει» τον κόσμο στους αστέρες και στους αστερισμούς του ουρανού, με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Κατά τις 11 το βράδυ θα συγκεντρωθούν όλοι προς το Χάνι του Ζήση, όπου πριν από το φαγητό, θα προβληθεί ειδική ταινία για τη ζωή και τις εργασίες των αστροναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Οταν πια τελειώσουν όλα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι αστροπαρατηρητές, με το πούλμαν και τα Ι.Χ. τους, θα κατηφορίσουν προς το Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου