ΤΟΠΙΚΑ

Πολεμικό σκηνικό στα Αστέρια Αγριάς

πολεμικό-σκηνικό-στα-αστέρια-αγριάς-819253

Πολεμικό σκηνικό στήθηκε χθες το πρωί, στο πάρκο στα Αστέρια Αγριάς, όταν έκανε την εμφάνισή του συνεργείο του δήμου Βόλου για να κόψει κλαδιά από δέντρα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του αντλιοστασίου ακαθάρτων. Κάτοικοι εμπόδισαν τα συνεργεία και κλήθηκε μέχρι και η Αστυνομία για να αποτρέψει τυχόν επεισόδια. Κλάδεμα δεν έγινε. Σήμερα, στις οκτώ το πρωί, το συνεργείο θα επιστρέψει, όμως θα συνοδεύεται από αστυνομική δύναμη.

Συνεργείο του πολυδύναμου κέντρου Αγριάς, μηχανικού της ΔΕΥΑΜΒ και αναδόχου του έργου αποχέτευσης, εμφανίστηκε χθες στο πάρκο στα Αστέρια, προκειμένου να γίνουν τα απαιτούμενα κλαδέματα δέντρων ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η κατασκευή του αντλιοστασίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δημοτικών ενοτήτων, Αποστόλη Μαλαματίνη, το αντλιοστάσιο θα γίνει στον χώρο του κλειστού περιπτέρου και δεν θα κοπεί ούτε ένα δέντρο στο πάρκο.

Στη θέα όμως του συνεργείου, κάτοικοι εμφανίστηκαν αμέσως στο σημείο, μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα και δεν άφησαν το συνεργείο να κλαδέψει. Οι κάτοικοι αντιδρούσαν ακόμη και στο κλάδεμα των δέντρων. «Πάνω από το πτώμα μας θα περάσετε», έλεγαν αντιδρώντας στη χωροθέτηση του αντλιοστασίου. Ζήτησαν ραντεβού με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου, ενώ υποστήριξαν ότι περιμένουν απάντηση Υπουργού για να δοθεί παράταση στο έργο της αποχέτευσης στην Αγριά, προκειμένου να δοθεί χρόνος στη ΔΕΥΑΜΒ για να δρομολογήσει την κατασκευή του αντλιοστασίου, 100 μέτρα πιο κάτω.

Ο κ. Μαλαματίνης τους εξήγησε ότι ακόμη κι αν το κεντρικό αντλιοστάσιο μετακινηθεί στο πάρκο θα χρειαστεί να γίνει ένα ενδιάμεσο για την εξυπηρέτηση της συνοικίας. Κανείς δεν υποχωρούσε. Ο κ. Μαλαματίνης κάλεσε αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί του περιφερειακού τμήματος.

Μετά από υποδείξεις της αστυνομίας, το συνεργείο του δήμου αποχώρησε. Σήμερα θα επιστρέψει για τις εργασίες, συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου