ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδή 35χρονου από τη Σκιάθο στον Βόλο

αεροδιακομιδή-35χρονου-από-τη-σκιάθο-στ-819209

Φίδι τσίμπησε 35χρονο Βολιώτη ενώ εργαζόταν σε μάντρα στη Σκιάθο. Αεροδιακομιδή στήθηκε προχθές με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Αεροπορίας. H 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου διατάχθηκε για τη μεταφορά του ασθενούς, και το ελικόπτερο ΑΒ – 205 Agusta Bell απογειώθηκε στις 13:25 και πέταξε για Σκιάθο. Ο ασθενής που απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού για βοήθεια είχε οξύ πόνο, έμετο και μούδιασμα.

Για τη μεταφορά του 35χρονου στον Βόλο συνεργάστηκαν άμεσα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, η 111 Πτέρυγα Μάχης και το ΕΚΑΒ Βόλου. Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, και καθώς στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη εργαστηριακό έλεγχο το Σαββατοκύριακο, ζήτησε αεροδιακομιδή.

Τα εμπόδια που δυσκόλευαν τη μεταφορά του ασθενούς υπερπηδήθηκαν άμεσα. Η πρωινή βάρδια του Κέντρου Υγείας δεν διέθετε οδηγό. Εντούτοις ενεργοποιήθηκε εθελοντής οδηγός και ο ασθενής μεταφέρθηκε άμεσα στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου παρέλαβε άμεσα τον ασθενή και τον μετέφερε στη Νέα Αγχίαλο με ασφάλεια. Στις 14:50 ο 35χρονος παραλαμβανόταν από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Βόλου. Σε μία ώρα και είκοσι πέντε λεπτά ο ασθενής μεταφερόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο 35χρονος εισήχθη άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής βρισκόταν στη Σκιάθο για δουλειά όταν συνέβη η περιπέτεια. Ενώ ξεφόρτωνε παλέτες, ένα φίδι παρουσιάστηκε σε ανύποπτη χρονική στιγμή. Ο 35χρονος αισθάνθηκε ένα πόνο στον αστράγαλό του. Παρά το γεγονός ότι φορούσε παπούτσια και κάλτσες το φίδι κατάφερε να τον τσιμπήσει.

Η συνεργασία των αρμοδίων φορέων για την αεροδιακομιδή και τη μεταφορά του ασθενούς στο Αχιλλοπούλειο υπήρξε άριστη.

Η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται πάντοτε κοντά στους νησιώτες όποτε παρουσιάζεται ανάγκη, ιδιαίτερα δε τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Εντούτοις, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι σε ένα νησί όπως η Σκιάθος η πρωινή βάρδια του Κέντρου Υγείας ήταν προχθές χωρίς οδηγό ασθενοφόρου, αν και έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και στο νησί βρίσκονται πολλοί τουρίστες.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν ήταν ούτε εφοδιασμένο με αντιοφικό ορό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου