ΤΟΠΙΚΑ

Τελεσίγραφο ΔΕΥΑΜΒ σε εστίαση για λιποσυλλέκτες

τελεσίγραφο-δευαμβ-σε-εστίαση-για-λιπ-818641

Τελεσίγραφο ΔΕΥΑΜΒ προς το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας. Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, καταστήματα εστίασης θα πρέπει να προμηθευτούν λιποσυλλέκτες. «Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν τη ΔΕΥΑΜΒ απέναντί τους», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της επιχείρησης Αποστόλης Γαλάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη το δίκτυο αποχέτευσης, ακόμη και το δίκτυο ομβρίων που καταλήγει στη θάλασσα, επιβαρύνονται από άχρηστα λάδια που πετιούνται στους αγωγούς αντί να συλλέγονται σε ειδικούς λιποσυλλέκτες. «Το δίκτυο των αγωγών αποχέτευσης και ύδρευσης καταπονείται από μερίδα καταστημάτων», ανέφερε ο κ. Γαλάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το δίκτυο αποχέτευσης πολύ συχνά βουλώνει και απαιτείται συνδρομή ειδικού συνεργείου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Ο κ. Γαλάτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών, Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννη Γρηγορίου, από τον οποίο ζήτησε παρέμβαση για την προμήθεια από το σύνολο των καταστημάτων εστίασης που προσφέρουν φαγητό λιποσυλλεκτών ώστε να μην επιβαρύνεται το δίκτυο αποχέτευσης.

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη διενέργεια ελέγχων ενδεχομένως και επιβολής κυρώσεων σε παραβάτες που δεν θα συμμορφωθούν.

«Οι λίγοι δεν μπορούν να αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών επιχειρηματιών», σχολίασε ο κ. Γαλάτης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου