ΤΟΠΙΚΑ

Ξένοι στα μονοπάτια του «Μάμα Μια» στο Πήλιο

ξένοι-στα-μονοπάτια-του-μάμα-μια-στο-817643

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνουν οι αλλοδαποί επισκέπτες του κέντρου τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, οι οποίοι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τους 3.000 από το τέλος Απριλίου μέχρι σήμερα. Τις μέρες που καταπλέει κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου, ειδικότερα, οι ξένοι επισκέπτες που ζητούν πληροφορίες και έντυπο υλικό, ξεπερνούν τα 600 άτομα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Γεωργία Ταμπάκη, υπάλληλος του τμήματος τουρισμού του δήμου Βόλου, έχει αλλάξει το προφίλ των επισκεπτών, οι οποίοι προσανατολίζονται σε δραστηριότητες κοντά στην φύση. Πολλοί επισκέπτες προέρχονται από Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ και άλλες εθνικότητες, ενώ δεν λείπουν μεμονωμένες περιπτώσεις επισκεπτών από μακρινούς προορισμούς, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, αλλά και το Αζερμπαϊτζάν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών ζητούν πληροφορίες για το τρενάκι του Πηλίου, αλλά και την γενικότερη μετακίνησή τους στο Πήλιο, με επίκεντρο τις οργανωμένες παραλίες σε Καλά Νερά, Αγριά και αλλού, αναζητώντας χάρτες, καθώς επίσης και το πρόγραμμα των αντίστοιχων δρομολογίων.

Μεμονωμένες περιπτώσεις Καναδών και Ιαπώνων τουριστών έχουν επίσης καταγραφεί στο Κέντρο τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, οι οποίοι ζητούν να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής, εντάσσοντας κατά κόρον τις εναλλακτικές δράσεις στο πρόγραμμά τους.

Πολλοί τουρίστες οι οποίοι είναι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επισκέπτονται το Κέντρο τουριστικής προβολής, ζητώντας πληροφορίες για την Μακρινίτσα, άλλοι ζητούν να περιηγηθούν στις Εκκλησίες, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις εκείνων που θέλουν να ασχοληθούν με το ψάρεμα.

Αξίζει, εξάλλου, να υπογραμμιστεί, ότι πολλοί ξένοι επισκέπτες οι οποίοι είναι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επιλέγουν τα μονοπάτια, την πεζοπορία στην φύση και τις περιπατητικές διαδρομές, έναντι των οργανωμένων εκδρομών με πούλμαν σε Πήλιο και Μετέωρα.

Στα χνάρια του «Μάμα Μια»

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, εξάλλου, για τις παραλίες της Νταμούχαρης, με πολλούς επισκέπτες να τις έχουν ταυτίσει με το φυσικό σκηνικό της ταινίας «Μάμα Μια» και γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, ζητούν να δουν την «παραλία του «Μάμα Μια» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Με ανάλογο ενδιαφέρον περπάτησε στα μονοπάτια του «Μάμα Μια» τουρίστρια από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Μαγνησία, για τον συγκεκριμένο λόγο, προκειμένου να δει από κοντά τις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας.

«Πολλοί ξένοι τουρίστες θέλουν να γνωρίσουν τα μονοπάτια του Πηλίου και αρκετοί επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, έχουν ήδη κλείσει οδηγούς βουνού, για να περπατήσουν στα μονοπάτια, τα οποία έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση» υπογράμμισε η κ. Ταμπάκη.

Για την εξυπηρέτηση των περιπατητών, εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καθαρισμού του μεγάλου μονοπατιού, που εκτείνεται από το Φυτόκο, μέχρι τα Λεχώνια.

Τα σχόλια των ξένων επισκεπτών είναι στο σύνολό τους ενθουσιώδη, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό, με την ζήτηση των μονοπατιών να παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση και εκτός σεζόν, καθώς ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες της περιοχής, επιλέγουν τις δραστηριότητες στην φύση, τα μονοπάτια και τις εναλλακτικές δραστηριότητες, που προσφέρουν σωματική και ψυχική ευεξία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου