ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις ουρολόγου και οφθαλμίατρου ζητά το ΠΕΔΥ Βόλου

προσλήψεις-ουρολόγου-και-οφθαλμίατρ-817349

Σε αναζήτηση ουρολόγου και οφθαλμίατρου το ΠΕΔΥ Βόλου. Ελλείψει των ειδικοτήτων και με δεδομένη την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, ο διευθυντής της μονάδας του ΠΕΔΥ Βόλου, Γιώργος Μπακούλας, απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά εγγράφως στην 5η ΥΠΕ, ζητώντας εναγωνίως την πρόσληψη δύο γιατρών με τις παραπάνω ειδικότητες ως κατεπείγουσες.

Οι ασφαλισμένοι, ελλείψει γιατρών, είναι υποχρεωμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αναζητήσουν γιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, είτε ελεύθερο επαγγελματία, προκειμένου να εξεταστούν για να λάβουν συγκεκριμένη θεραπεία.

Επίσης, από την τσέπη τους είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν όσοι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν γαστρεντερολογικά προβλήματα, καθώς στο ΠΕΔΥ η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν υφίσταται και η μοναδική γιατρός που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Βόλου αδυνατεί λόγω φόρτου προγραμματισμένων ραντεβού για ενδοσκοπήσεις να κάνει και εξωτερικά ιατρεία.

Σε δεύτερη φάση, το ΠΕΔΥ αναμένεται να πιέσει ακόμη για την πρόσληψη νευρολόγου και ψυχιάτρου, ειδικότητες που επίσης δεν είναι ενεργές στα ιατρεία, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η μόνη λύση που έχουν είναι είτε να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο Βόλου, είτε να προγραμματίσουν επίσκεψη σε συμβεβλημένους γιατρούς ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Tο θέμα των προσλήψεων εκτός από την ίδια τη διεύθυνση του ΠΕΔΥ Βόλου προς την 5Η ΥΠΕ, έχουν θέσει επιτακτικά οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

«Διεκδικούμε σύγχρονο αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γ. Ρούσσας, αναφέροντας ότι: «με την ατέλειωτη αναμονή στα ιατρεία, τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες που πληρώνει ο λαός ξανά και ξανά, τις τραγικές ελλείψεις στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Βόλου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει».

Οι συνταξιούχοι ζητούν δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό, τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ να στελεχωθούν επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, άμεση πρόσληψη διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: παθολόγων, παιδιάτρων, ωτορινολαρυγγολόγων, οφθαλμίατρων και καρδιολόγων και απρόσκοπτη λειτουργία της ΜΥ του ΠΕΔΥ Βόλου, με την άμεση κάλυψη των παραπάνω ελλείψεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου