ΤΟΠΙΚΑ

Κατάλογος με 18 ιδιώτες γιατρούς στην 5η ΥΠΕ για την ενίσχυση του Αχιλλοπούλειου

κατάλογος-με-18-ιδιώτες-γιατρούς-στην-5η-817297

Τον κατάλογο με τους 18 συνολικά ιδιώτες γιατρούς, που το επόμενο διάστημα θα συνεισφέρουν στο Νοσοκομείο Βόλου στη μάχη κατά της πανδημίας, απέστειλε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης στην 5η ΥΠΕ, αλλά και στη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Οι 17 γιατροί θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο εθελοντικά, δηλαδή χωρίς να πληρώνονται, ενώ ένας θα υπογράψει σύμβαση εργασίας με την 5η ΥΠΕ η οποία θα είναι 6μηνης διάρκειας. Οι εθελοντές γιατροί είναι διαφόρων ειδικοτήτων, όπως χειρουργοί, ακτινολόγοι, γυναικολόγοι, παιδίατροι και ενδοκρινολόγοι. Ο γιατρός που θα υπογράψει τη σύμβαση με την 5η ΥΠΕ είναι νεαρός σε ηλικία και δεν έχει λάβει ακόμη ειδικότητα.

Με αφορμή την αποστολή του καταλόγου ο κ. Τσάμης επανέλαβε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο, στο οποίο θα μπορέσουν να ενταχθούν στο Νοσοκομείο οι εθελοντές γιατροί.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας μετέφερε το παραπάνω αίτημα στον ίδιο τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, με τον οποίο είχε χθες επικοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου