ΤΟΠΙΚΑ

Στην αντεπίθεση η ΔΕΥΑΜΒ για τις αναλύσεις στην Πορταριά

στην-αντεπίθεση-η-δευαμβ-για-τις-αναλύ-816713

Στα στοιχεία των αναλύσεων, που κοινοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 για τις δολιοφθορές στα υδραγωγεία, για την ενημέρωση των καταναλωτών για τη μικροβιακή επιβάρυνση του ύδατος, τις καταστροφές οποιουδήποτε προληπτικού μέτρου για την απαγόρευση της χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, τις απειλές κατά της ζωής υπαλλήλων και στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ και των οικογενειών τους αναφέρθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλης Γαλάτης.

Ο κ. Θεοδώρου προειδοποίησε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα παίξει με τη δημόσια υγεία, ενώ ο κ. Γαλάτης υπενθύμισε ότι από το 2002 – 2010 η Πορταριά χρηματοδοτήθηκε από το δήμο Βόλου με 1,104 εκατ. ευρώ, όμως ακόμη και σήμερα έχει δίκτυο πεπαλαιωμένο και εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, κατηγορώντας τη για λαϊκισμό και κατά της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Υγείας Χρυσούλας Κολημήτρα για την οποία αναρωτήθηκε «τι έκανε εκείνες τις εποχές;».

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρος Τζίνης, όπως και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν όλα τα στοιχεία της αλληλογραφίας με τη Διεύθυνση Υγείας, αλλά και προς όλους τους αρμόδιους φορείς και η προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών, χημικός, Νίκη Μαυροκεφαλίδου, ενημέρωσε ότι για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού όχι μόνο τηρείται η κείμενη νομοθεσία, αλλά γίνονται και πολλαπλάσιες από τις προβλεπόμενες δειγματοληψίες.

«Που πήγαν τα χρήματα;»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Γαλάτης, επεσήμανε πως από το 2002 μέχρι και το 2010 ο δήμος Βόλου έδωσε στην Πορταριά 1.104.042,68 ευρώ, αλλά το δίκτυο ύδρευσης παραμένει πεπαλαιωμένο με μόνο σύγχρονο κομμάτι του μερικά μέτρα αγωγών κάτω από το πάρκιγκ.

Εκτός από το πεπαλαιωμένο δίκτυο, ο καλλικρατικός δήμος Βόλου παρέλαβε το 2010, υδραγωγεία γεμάτα μικρόβια και ποντίκια, ισχυρίστηκε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «με δική μας δουλειά έγιναν βελτιώσεις και θα συνεχιστούν και περαιτέρω».

Σφοδρή επίθεση στην Περιφερειακή Ενότητα

Ο κ. Γαλάτης διερωτήθηκε επίσης τι έκανε τόσο καιρό η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας. «Τι έκανε εκείνη την εποχή η κ. Κολημήτρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Περαιτέρω αναφέρθηκε στις δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη για την μικροβιακή επιβάρυνση και τα μέτρα και ισχυρίστηκε ότι «εκτέθηκε για ακόμη μία φορά».

«Σας καλώ να θυμηθείτε τι πανωλεθρία έπαθε πριν μερικούς μήνες με το θέμα του Βιολογικού» προέτρεψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, τονίζοντας ότι η Δημοτική Επιχείρηση είναι υπόδειγμα αποτελεσματικότητας, δραστηριοποίησης, καλής λειτουργίας, διαφάνειας.

«Η κ. Κολυνδρίνη στο βωμό της δημοσιότητας έθεσε θέμα μεγάλου κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Κυρία Κολυνδρίνη δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τον κόσμο.

Οι μετρήσεις υπάρχουν και όσοι έχουν κάνει λάθος εκτιμήσεις θα εκτεθούν» είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «η ΔΕΥΑΜΒ έβαλε το 2015 πέντε χλωριωτές κόστους 12.000 ευρώ και καταστράφηκαν όλοι. Εμείς προειδοποιήσαμε όλο τον κόσμο για το τι συμβαίνει με το νερό και από 1/1//16 ήμασταν στη διαδικασία εκπόνησης σχεδίου με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Σήμερα είμαστε από όλες τις πλευρές να αποκαταστήσουμε το χλωριωτή στην πηγή Μάνα με τα κατάλληλα συνοδευτικά μέτρα για τη φύλαξη» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τζίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στα δείγματα που ελήφθησαν στις 31 Μαΐου 2016, τα αποτελέσματα των αναλύσεων που γνωστοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Υγείας, τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Αποστόλη Μαλαματίνη, το ενημερωτικό δελτίο στις 14 Ιουνίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενημέρωση της ΔΕΥΑΜΒ την 1η Ιουλίου 2016 προς την Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια Εκπαίδευση, το δήμο Βόλου, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων Εστίασης Μαγνησίας, τη Διεύθυνση Υγείας, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Υγείας, αλλά και την απάντηση της Δημοτικής Επιχείρησης προς τη Διεύθυνση στις 8 Ιουλίου με απαντήσεις προς όλα τα τιθέμενα ερωτήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου