ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένο ενδιαφέρον Βολιωτών για εκδρομές στην Οχρίδα

μειωμένο-ενδιαφέρον-βολιωτών-για-εκδ-815450

Αλλαγή πλεύσης και ταξιδιωτικών προορισμών σηματοδοτούν σε αρκετές περιπτώσεις τα εθνικά ζητήματα, με αρκετούς Βολιώτες να τροποποιούν τα εκδρομικά τους σχέδια, εμφανώς επηρεασμένοι από τις εξελίξεις. Μειωμένο έως μηδενικό είναι τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον πολλών ταξιδιωτών για έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, την Οχρίδα, λόγω του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, όπως αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες, ενώ κατ’ άλλους δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Ευαγγελίας Κορωναίου, ιδιοκτήτριας τοπικού ταξιδιωτικού γραφείου, η οποία ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «λόγω του Μακεδονικού, σταμάτησαν όλες οι εκδρομές για την Οχρίδα, η οποία ανήκει στην πλευρά των Σκοπίων».

Η ίδια επισημαίνει, παράλληλα, ότι οι αντιδράσεις και η αλλαγή πλεύσης των φίλων των ταξιδιών εκδηλώθηκαν σχεδόν παράλληλα με τα πρώτα συλλαλητήρια, πριν από την άνοιξη, παρά το γεγονός ότι «οι Βολιώτες αγαπούσαν πολύ τον συγκεκριμένο προορισμό, που ήταν φθηνός, δημοφιλής, με πολύ καλή ξενοδοχειακή υποδομή και συμφέρουσες τιμές». Πέρα όμως από τις αντιδράσεις που διαφαίνονται από την πλευρά των ταξιδιωτών, και οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες διαφοροποιούν τα προγράμματά τους.

Ενδεικτική είναι η μείωση που παρατηρήθηκε και προς Κωνσταντινούπολη, λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με την κ. Κορωναίου να υπογραμμίζει ότι: «Oι πρώτοι που αντισταθήκαμε σε αυτό τον προορισμό ήμασταν εμείς οι τουριστικοί πράκτορες. Από τη στιγμή που δεν βγάζουμε οργανωμένα προγράμματα για τους συγκεκριμένους προορισμούς, πώς να συμμετέχει ο κόσμος».

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη διατυπώνει, εξάλλου, ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το Σκοπιανό ζήτημα δεν επηρεάζει τον τουρισμό. Ο τουρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και θεωρώ ότι επηρεάζεται πάρα πολύ λίγο. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι αλλού και το πρόβλημα είναι η άλλη Ελλάδα, που είναι εγκαταλελειμμένη από την πολιτεία εδώ και τετραετίες και αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί η Μαγνησία τα νούμερα της τουριστικής Ελλάδας που παρουσιάζουν αύξηση». Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι όσοι Σκοπιανοί επιθυμούν, επισκέπτονται την Ελλάδα και το ίδιο ισχύει και για τους Ελληνες, ενώ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «οι κυβερνητικοί χειρισμοί δημιουργούν προβλήματα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου