ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Μεϊκόπουλου- Μπαλλή για την ακαρπία ελαιόδεντρων

αναφορά-μεϊκόπουλου-μπαλλή-για-την-ακ-815275

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Συμεών Μπαλλής διαβίβασαν ως αναφορά την επιστολή του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλμυρού στην οποία επισημαίνεται η εξαιρετικά μειωμένη καρποφορία, έως και πλήρη ακαρπία, που παρατηρείται φέτος στα ελαιόδεντρα της περιοχής εντός των διοικητικών ορίων του.

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «το πρόβλημα οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες , την παρατεταμένη ανομβρία το χειμώνα, τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, καθώς και σε ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κατά το κρίσιμο διάστημα της άνθισης των ελαιόδεντρων. Αναφέρεται δε, ότι τελευταία ικανοποιητική ελαιοπαραγωγή σημειώθηκε κατά την περίοδο 2012-2013, γεγονός που χρήζει συνδρομής και των επιστημονικών φορέων ως προς τον εντοπισμό της αιτίας για την παρατηρούμενη συνεχή ακαρπία.

Επειδή ο δήμος Αλμυρού είναι μια από τις σημαντικότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας (αριθμεί περίπου 2.000.000 ελαιόδενδρα), με αποκλειστικά ελαιοκομικές περιοχές όπως η Αμαλλιάπολη, ο Πτελεός, το Αχίλλειο, οι Άγιοι Θεόδωροι και με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα των παραγωγών, παρακαλείται ο κ. Υπουργός όπως εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα-προτάσεις του δήμου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου