ΤΟΠΙΚΑ

Σωρεία αιτημάτων για αποζημιώσεις από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων

σωρεία-αιτημάτων-για-αποζημιώσεις-απ-814593

Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων απευθύνονται στην Περιφερειακή Υπηρεσία Θεσσαλίας

Μεγάλος όγκος αιτήσεων για αποζημιώσεις, από δεκάδες πληττόμενους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, κατατίθενται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. Πληθώρα τηλεφωνημάτων με ερωτήματα και διευκρινήσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προκειμένου να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Αυξημένη κινητικότητα με φόντο τις αποζημιώσεις κενών θέσεων στα τουριστικά λεωφορεία, για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, με την αγωνία να κορυφώνεται, ωστόσο, για τους επαγγελματίες του κλάδου που δεν διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, διότι δεν είχαν την δυνατότητα είτε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε να ενταχθούν σε σχετική ρύθμιση.

«Είναι πολλοί οι συνάδελφοι που αυτή την στιγμή έχουμε πρόβλημα και γι αυτό υπάρχει πίεση από τις Ομοσπονδίες προς τα Υπουργεία, ώστε να υπάρξει μια λύση σε αυτό το θέμα. Εμείς ζητάμε να εξαλειφθεί ο όρος της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ως προϋπόθεση για την αποζημίωση, για να κατορθώσουν όλοι οι συνάδελφοι, χωρίς αποκλεισμούς, να λάβουν αυτό που τους αναλογεί» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θανάσης Σιμώτας, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας.

Σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού τα μέλη του Σωματείου, με τον κ. Σιμώτα να επισημαίνει ότι «οι συνάδελφοι καταθέτουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν την αποζημίωση, αλλά το ζήτημα είναι αν θα λάβουν το ποσό που δικαιούνται ή θα παρακρατηθεί έναντι οφειλών από τον αντίστοιχο κρατικό φορέα».

Αναφερόμενος στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, την χαρακτηρίζει «μάννα εξ ουρανού» για τον πληττόμενο κλάδο, ενώ υπενθυμίζει ότι «την στιγμή που είμαστε σε lockdown, έχουμε να δουλέψουμε εννιά μήνες, που υπάρχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, προτεραιότητα είναι να ζήσουμε. Το ποσό που θα λάβουμε για ένα λεωφορείο 50 θέσεων είναι περίπου 3.500 ευρώ για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, με βάση τον μαθηματικό τύπο που μας έχουν δώσει, και είναι αναγκαίο για την επιβίωσή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου