ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολική κινητοποίηση Σωματείων έξω από το Νοσοκομείο Βόλου

συμβολική-κινητοποίηση-σωματείων-έξ-813960

Συμβολική κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, πραγματοποίησαν σήμερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, εκπρόσωποι από σωματεία της Μαγνησίας

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των εργαζομένων τέθηκαν τα αιτήματα για την προστασία της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Εύη Καρυδάκη πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και αντιπρόεδρος του ΝΤ Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ ανέφερε πως καταγράφονται «εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο το οποίο ουσιαστικά «ζητιανεύει» για αντιδραστήρια ενώ την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές με «ταρίφα» 70€ το τεστ. Από τους 162 μόνιμους ιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα, υπηρετούν 92, δηλαδή το 56% και μάλιστα οι 22 είναι επικουρικοί. Το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό, αποδεκατισμένο λόγω και των κρουσμάτων ανάμεσά τους, δίνει μαζί με τους γιατρούς έναν πραγματικά ηρωικό αγώνα μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες για την προστασία της υγείας μας. Και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει τις προσλήψεις που χρειάζονται, όχι μόνο δεν εντάσσει στα βαρέα και ανθυγιεινά το υγειονομικό προσωπικό αλλά μειώνει ακόμα παραπέρα τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία σύμφωνα και με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2021 που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” κατήγγειλε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου που –όπως είπε- «για άλλη μια φορά ξεπουλάνε τους εργαζόμενους ταυτιζόμενες πλήρως με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους. Γιατί ενώ σήμερα είναι μέρα πανελλαδικής απεργίας οι Βολιώτες εργαζόμενοι με απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου θα γίνουν απεργοσπάστες».

Ακόμα κάλεσε σε αγώνα όλους τους εργαζόμενους για την απόσυρση του σχεδιαζόμενου κυβερνητικού νομοσχεδίου που καταργεί την μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης το οκτάωρο, περιορίζει έως και καταργεί την λειτουργία των συνδικάτων, εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Επιπλέον τόνισε ότι «προκειμένου η κυβέρνηση να περάσει όλες αυτές τις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα, έχει εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων με συλλήψεις και πρόστιμα για να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και μάλιστα λέγοντάς μας ότι όλα αυτά τα κάνει για να προστατέψει την υγεία μας. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τους αγώνες για το δίκιο. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Ο αγώνας για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται», κατέληξε ο κ. Στεργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου