ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομικά προβλήματα στην ΕΛΕΠΑΠ

οικονομικά-προβλήματα-στην-ελεπαπ-81394

Πρωταρχικής σημασίας αίτημα αποτελεί για το έμψυχο δυναμικό του τοπικού παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου η στήριξη του Ιδρύματος, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, ελλείψει κρατικής επιχορήγησης. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η εορταγορά που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Εξωραϊστική Λέσχη και περιελάμβανε δημιουργίες της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής, του προσωπικού και εθελοντών, οι οποίες διατέθηκαν προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της ΕΛΕΠΑΠ και να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Πέπη Παπανδρέου, υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τοπικό παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ είναι οικονομικό και οφείλεται καθαρά στην καθυστέρηση καταβολής των εισπρακτέων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ». Κατά συνέπεια, καταβάλλονται εκ των ενόντων, ή σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, προσπάθειες, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και η μισθοδοσία των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό το ποσό που προέκυψε από την προχθεσινή εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ θα δοθεί στους εργαζόμενους, ενόψει Χριστουγέννων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες στήριξης του έργο που επιτελείται και στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ο Τομέας Εκπαίδευσης του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις», σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» και υπό την Αιγίδα του Δήμου Βόλου, θα πραγματοποιήσει στο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ Εκπαιδευτική Δράση. Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ θα ζωγραφίσουν, με στόχο τα έργα τους να αποτελέσουν το υλικό για την έκδοση ημερολογίου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για το Παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Αξια αναφοράς είναι, στο σημείο αυτό, η παρουσία πολλών εκπροσώπων ομίλων, φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου στην εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ, οι οποίοι έσπευσαν να υποστηρίξουν εμπράκτως τους σκοπούς και το έργο του τοπικού Παραρτήματος. Στην εορταστική ατμόσφαιρα συνέβαλαν με τις μελωδικές φωνές τους τα παιδιά της «Χορωδίας Ομοίων Φωνών» του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που ερμήνευσαν επίκαιρα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Μουσικού κ. Ρωξάνης Γιαρέντη και τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Ελένης Παπαθανασίου.

Εκ μέρους της Τ.Δ.Ε. η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Πέπη Παπανδρέου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία της εν λόγω εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι είναι καθοριστικής σημασίας η στήριξη του κόσμου στο έργο που επιτελείται και «αγκαλιάζει» την παρούσα φάση 55 παιδιά, διαφόρων ηλικιών. Κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται, έχει ως στόχο την καλή λειτουργία του παραρτήματος και την παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο ζωής που επιτελείται και κατά συνέπεια, εντείνονται οι προσπάθειες της ΕΛΕΠΑΠ προς αυτή την κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου