ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχείς επαφές του Χρ. Μπουκώρου για την ενίσχυση στελέχωσης του Αχιλλοπούλειου

συνεχείς-επαφές-του-χρ-μπουκώρου-για-τ-813769

Σειρά νέων επαφών έχει σήμερα από το πρωί και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος με αρμόδιους υπουργούς, πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την επίλυση εκκρεμοτήτων που θα συμβάλουν στην ενίσχυση στελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο δέχεται υπέρμετρη πίεση εξαιτίας του Covid-19.

Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής στο κρίσιμο αυτό ζήτημα:

  1. Σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο βουλευτής ζήτησε την άμεση έκδοση των αναγκαίων ΦΕΚ για διορισμό δύο μόνιμων παθολόγων, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί ως επικουρικός, προκειμένου να ενταχθούν στη δύναμη του Νοσοκομείου Βόλου άμεσα. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία ενδεχομένως θα ολοκληρωθεί και εντός της ημέρας.
  2. Σχετικά με το ζήτημα της ενσωμάτωσης των εθελοντών γιατρών, οι οποίοι ζήτησαν να συνδράμουν στη μάχη κατά της πανδημίας, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα εκδοθεί σήμερα η απόφαση από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Υγείας για το είδος της σύμβασης που θα υπογράφουν οι εθελοντές γιατροί. Όπως τον ενημέρωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η απορρόφηση θα αρχίσει από τις ειδικότητες αιχμής κατά του Covid, δηλαδή παθολόγοι, γενικοί γιατροί, καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι κ.λπ., όμως αυτή τη δύσκολη ώρα ο κάθε γιατρός για το Νοσοκομείο Βόλου αποτελεί πολύτιμο ανθρώπινο πόρο.

Με την ευκαιρία, ο Χρήστος Μπουκώρος, ολόψυχα, ευχαριστεί στο σύνολό τους εθελοντές γιατρούς της Μαγνησίας και ιδιαίτερα τους δύο βουλευτές γιατρούς του τόπου μας που δήλωσαν συμμετοχή.

  1. Σχετικά με το επικουρικό προσωπικό και κυρίως με τις νοσηλεύτριες, σε επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζήτησε να εγκριθεί με ταχείες διαδικασίες το αίτημα αναφορικά με την πρόσληψη 51 επικουρικών εργαζομένων στην 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας. Στο σύνολο αυτών των εργαζομένων περιλαμβάνονται και οι 13 νοσηλεύτριες που προορίζονται για υπηρεσία στο Αχιλλοπούλειο.
  2. Σε επικοινωνία με τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. ο βουλευτής Μαγνησίας έλαβε τη διαβεβαίωση ότι από την ερχόμενη Δευτέρα άλλοι δύο γενικοί γιατροί που προέρχονται από άλλες δομές Υγείας θα αναλάβουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Βόλου. Επίσης, ο διοικητής Φ. Σερέτης διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι με τις αναγκαίες υπογραφές που αναμένονται τις επόμενες ώρες από τα αρμόδια υπουργεία για τους μόνιμους παθολόγους, τους εθελοντές γιατρούς και τις επικουρικές νοσηλεύτριες, η 5η Υ.ΠΕ. είναι πανέτοιμη να ολοκληρώσει αυθημερόν όλες τις διαδικασίες για την ενσωμάτωσή τους στη δύναμη του Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου