ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία

δεν-έχει-τέλος-η-ταλαιπωρία-81359

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους κατοίκους του Αγίου Ονουφρίου, της Ανακασιάς και του Άνω Βόλου αναφορικά με τη διανομή της αλληλογραφίας τους από τα ΕΛ. ΤΑ., καθώς ένας Θεός ξέρει πότε θα αρχίσουν να παίρνουν κανονικά την αλληλογραφία τους και τους λογαριασμούς από τους Κοινωφελείς Οργανισμούς και τις τράπεζες στις γραμματοθυρίδες των σπιτιών τους.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, λόγω της αρρυθμίας που παρατηρείται στη διανομή της αλληλογραφίας στις περιοχές τους, έχουν εξαναγκαστεί κατ΄ επανάληψη να πάνε αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης για να μην τους κόψουν το ρεύμα ή στο πρώην Δημαρχείο Ιωλκού για την εξόφληση των λογαριασμών του νερού, που επίσης ήταν προς διακοπή, καθώς είχαν πληρώσει τους αρχικούς λογαριασμούς.

Οι εργασίες τοποθέτησης νέων πινακίδων από συνεργεία του Δήμου Βόλου στον Άγιο Ονούφριο και στην Ανακασιά δεν έλυσε το πρόβλημα στα δύο δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Ιωλκού, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο πρώην δημοτικό διαμέρισμα του Άνω Βόλου, όπου επίσης θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες νέας αρίθμησης των οδών από τα συνεργεία του Δήμου Βόλου.

Τα ΕΛΤΑ έχουν προτείνει στο Δήμο Βόλου ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν τοποθετούνταν γραμματοθυρίδες στο πρώην Δημαρχείο στην Ανακασιά, όπου ο κάθε κάτοικος της περιοχής με το δικό του κλειδί θα μπορούσε να παίρνει την αλληλογραφία του. Στην πρόταση των ΕΛΤΑ διαφωνούν οι κάτοικοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πολίτες β΄ κατηγορίας σε περιοχές που είναι δίπλα στο Βόλο. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά καθημερινά, όπως χθες οι κάτοικοι της Ανακασιάς, περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους για να πάρουν την αλληλογραφία τους από τον ταχυδρόμο που πηγαίνει για την αλληλογραφία συγκεκριμένες ώρες στην πλατεία.

Για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία τα ΕΛΤΑ ζητούν από τους κατοίκους να υποβληθούν σε μία νέα… ταλαιπωρία προκειμένου να παραλαμβάνουν την αλληλογραφία στα σπίτια τους. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει, όπως λένε, να απευθυνθούν σε όλους τους κοινωφελείς οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ, τράπεζες κ.ο.κ.) και να δηλώσουν τη νέα τους διεύθυνση, μετά την αλλαγή που έγινε στην αρίθμηση των σπιτιών τους από το Δήμο Βόλου.

Εξάλλου με γραμματοθυρίδες θα εξυπηρετούνται σε λίγες μέρες οι πενήντα περίπου οικογένειες που ζουν στον Οικισμό Καραγάτς, από το ύψος των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στον Περιφερειακό μέχρι και το ύψος του κέντρου «Γαία». Οι γραμματοθυρίδες που θα τοποθετηθούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου προς Άλλη Μεριά θα είναι τρεις και θα έχουν διαστάσεις 1, 5 μέτρα ύψος και 75 πόντους πλάτος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου