ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη 30 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Βόλου

ακόμη-30-προσλήψεις-στο-νοσοκομείο-βόλο-813143

Χρ. Μπουκώρος: Αντιμετωπίστηκαν χθες και σήμερα όλα τα εκκρεμή ζητήματα του Αχιλλοπούλειου

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της χθεσινής μου ανακοίνωσης για τις προσπάθειες ενίσχυσης και στελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου μου γνωστοποιήθηκε από τα αρμόδια υπουργεία ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ και μπορούν να προσληφθούν οι δύο μόνιμοι παθολόγοι, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για ακόμη έναν.

Επίσης, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης με ενημέρωσε ότι υπέγραψε την απόφαση πρόσληψης πέντε νοσηλευτών και πέντε τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, η οποία εντός της επόμενης ώρας θα αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ.

Επιπλέον, αργά χθες το βράδυ αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Φώτη Σερέτη, η απόφαση για δύο ακόμη γενικούς ιατρούς, οι οποίοι από την Δευτέρα θα αναλάβουν υπηρεσίες στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Εξάλλου, σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση του νοσοκομείου συνιστά η πρόθεση των αρμόδιων υπουργείων, όπως αυτή μου εκφράστηκε και συμφώνα με την οποία την επόμενη εβδομάδα τα συναρμόδια υπουργεία θα εγκρίνουν το αίτημα του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. και του Νοσοκομείου Βόλου για ακόμη 30 προσλήψεις εργαζομένων, που αφορούν 20 νοσηλεύτριες (Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και 10 τραυματιοφορείς και βοηθητικό προσωπικό από τον πίνακα του επικουρικού προσωπικού.

Οι συγκεκριμένες ταχύτατες αποφάσεις έρχονται να ενισχύσουν το Νοσοκομείο Βόλου που πιέζεται από την εξέλιξη της πανδημίας. Η Πολιτεία είναι παρούσα με πολύτιμους ανθρώπινους πόρους που μπαίνουν στη μάχη αλλά και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό που αποστέλλεται πλέον καθημερινά στο Νοσοκομείο Βόλου.

Είμαστε όλοι δίπλα και ειλικρινά ευχαριστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Βόλου, που αλύγιστοι μαζί τους συναδέλφους τους όλων των ειδικοτήτων, δίνουν αυτόν τον μεγάλο αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Επικοινωνία με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών

Ο Χρήστος Μπουκώρος σε επικοινωνία που είχε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ζήτησε παράταση της προθεσμίας για την αντικατάσταση των παλαιών μοντέλων ταμειακών μηχανών ΦΗΜ.

Η τελευταία παράταση που δόθηκε στους ιδιοκτήτες των ταμειακών μηχανών παλαιότερων μοντέλων ΦΗΜ είναι μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020, ενώ η αδυναμία απόσυρσης των συγκεκριμένων μοντέλων μέχρι και την οριζόμενη καταληκτική ημερομηνία επισύρει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε προς τον κ. Σκυλακάκη την ανάγκη παράτασης της συγκεκριμένης διαδικασίας με σκοπό τη διευκόλυνση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της αναγκαίας καραντίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου