ΤΟΠΙΚΑ

Χειρότερη χρονιά στην κατανάλωση καυσίμων

χειρότερη-χρονιά-στην-κατανάλωση-καυ-812680

Εμφανώς προβληματισμένοι είναι οι πρατηριούχοι της Μαγνησίας λόγω της μειωμένης κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για τη χειρότερη χρονιά, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, καθώς σημειώνεται παράλληλα 15% μείωση και στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης από τους αγρότες.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των Βενζινοπωλών, Βάσω Κοντοχρήστου, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι έντονο, ειδικά φέτος, και προβληματίζει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η μείωση παρατηρείται και σε επίπεδο επισκεπτών, με την κ. Κοντοχρήστου να υπογραμμίζει ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η τουριστική κίνηση στην Μαγνησία, με αποτέλεσμα να μη γεμίζουν ακόμη τα ρεζερβουάρ, σύμφωνα με την εικόνα της περσινής σεζόν.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 1,64 ευρώ για τη Μαγνησία, στο πετρέλαιο κίνησης είναι 1,40 ευρώ και στο υγραέριο 82 λεπτά, ενώ σημειώνεται τάση σταθεροποίησης, αλλά το αποτέλεσμα, όπως αποτυπώνεται στις πωλήσεις, είναι απογοητευτικό για τον κλάδο.

Η μέση κατανάλωση είναι γύρω στα 15 ευρώ, ενώ όπως επισημαίνουν οι Βενζινοπώλες, τα φετινά επίπεδα κατανάλωσης είναι τα χειρότερα των πέντε τελευταίων ετών, γεγονός που συνεπάγεται πολύ μεγάλη δυσκολία για τους επαγγελματίες να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. «Δεν υπάρχει κατανάλωση, γιατί δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα» υπογραμμίζει η κ. Κοντοχρήστου, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την αγωνία των επαγγελματιών του κλάδου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου