ΤΟΠΙΚΑ

Πολεοδομικές μελέτες για το νέο Δικαστικό Μέγαρο ζητούν οι δικηγόροι

πολεοδομικές-μελέτες-για-το-νέο-δικασ-812677

Η ατζέντα θεμάτων που θα θέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου στη συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το κτιριολογικό πρόγραμμα για το δικαστικό μέγαρο συζητήθηκε χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που συνεδρίασε ενόψει της σύγκλησης της άτυπης επιτροπής, η οποία όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να γίνει τελικά την ερχόμενη εβδομάδα και όχι την τρέχουσα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή οχτώ από σύνολο δεκαπέντε μελών του, αποφάσισε να καταθέσει στη συνεδρίαση το πόρισμα της επιτροπής Μόσχου σχετικά με τις αξιολογήσεις για τη χωροθέτηση του νέου δικαστικού μεγάρου.

Το Σώμα αποφάσισε ακόμη να θέσει υπόψη της επιτροπής το σχέδιο της Θέμις Κατασκευαστικής για την γυάλινη κατασκευή πίσω από το υπάρχον δικαστικό μέγαρο, για το οποίο υπάρχει η αρνητική γνωμοδότηση της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων ότι αποτελεί μη συμβατή λύση με το υπάρχον κτίριο.

Ωστόσο, για το Διοικητικό Συμβούλιο το πιο σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσει η επιτροπή τα διαθέσιμα κονδύλια που έχει το υπουργείο τόσο για την προσωρινή λύση – αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου, όσο και για τη μακροχρόνια οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Το υπουργείο πρέπει να κάνει τις απαραίτητες πολεοδομικές μελέτες ώστε όταν εξευρεθούν τα χρήματα, να είναι έτοιμο και να μη χαθεί χρόνος» είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης.

«Εμείς θα ζητήσουμε να μπει προτεραιότητα η λύση στο κτιριολογικό του δικαστικού μεγάρου. Οπως συνέβη και με την περίπτωση του Πειραιά, ας αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και για τη Μαγνησία των 144.000 κατοίκων. Το Σεπτέμβριο το κτιριολογικό πρέπει να είναι έτοιμο. Χρειάζεται να τεθεί χρονοδιάγραμμα» διευκρίνισε ο ίδιος.

Για την πλήρη ενημέρωση του νομικού κόσμου ο Δικηγορικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση το Σεπτέμβριο. «Μέχρι τότε το υπουργείο πρέπει να έχει καταλήξει» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου