ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές στην Ελλάδα επιλέγουν οι Βολιώτες

διακοπές-στην-ελλάδα-επιλέγουν-οι-βολ-812473

Σημαντικές αλλαγές στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Βολιωτών έχουν επιφέρει τα γεγονότα που σημειώνονται στο διεθνές πεδίο, στρέφοντας το ενδιαφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας στο εσωτερικό, κατά βάση, αλλά και στις Βαλκανικές χώρες. Ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων του Βόλου, οι οποίοι μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζουν ότι έχει διαφοροποιηθεί ο τουριστικός χάρτης, αλλά και οι προτιμήσεις του κόσμου, για ευνόητους λόγους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Εφη Γανωτή, ιδιοκτήτρια του τοπικού γραφείου ταξιδίων «EfiHoliday» υπογραμμίζει ότι λόγω των διεθνών γεγονότων οι Βολιώτες προτιμούν την Ελλάδα, κυρίως Κυκλάδες, Επτάνησα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, αποφεύγοντας να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι επιπτώσεις που σημειώνονται στον χώρο λόγω των τελευταίων γεγονότων που σημειώνονται στη γείτονα χώρα είναι εμφανείς στις προτιμήσεις του κόσμου, ενώ όπως επισημαίνει η κ. Γανωτή «οι Βολιώτες είναι διστακτικοί να ταξιδέψουν στην Τουρκία και γενικότερα στο εξωτερικό, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα».

Ανάλογη εικόνα παραθέτουν οι συνεργάτες του ταξιδιωτικού γραφείου «Ιoνίς» επισημαίνοντας ότι υπάρχει σαφής στροφή του ενδιαφέροντος του κόσμου σε άλλους προορισμούς, όπως η κεντρική Ευρώπη, η Ιταλία και κυρίως η Ελλάδα, λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Λόγω των προαναφερθέντων, οι Βολιώτες ταξιδεύουν φέτος σε ελληνικούς προορισμούς, κάνοντας στροφή σε σχέση με τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις του παρελθόντος.

Για σημαντική μείωση του τουριστικού ενδιαφέροντος προς Κωνσταντινούπολη, κάνει παράλληλα λόγο η Ελένη Μούτσιου, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στο ταξιδιωτικό πεδίο, («Moutsios Holidays»), ενώ προσθέτει ότι «δεν γνωρίζει κανείς πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση». Η ίδια αναφέρει επίσης ότι οι Βολιώτες είναι ούτως ή άλλως διστακτικοί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι «έχει οξυνθεί η κατάσταση, οπότε φοβούνται οι περισσότεροι».

Σε μια συνολική ανάγνωση των εξελίξεων, τα ελληνικά νησιά προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών τουριστών, παράλληλα με τις Δαλματικές ακτές, τη Βουδαπέστη, τα παράλια της Βουλγαρίας. Η ίδια επαγγελματίας εκτιμά ότι θα επηρεαστούν προφανώς τα γραφεία ταξιδιών, καθώς θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η ζήτηση στις περιοχές του εξωτερικού που βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών γεγονότων, διότι οι λάτρεις των ταξιδιών καθίστανται ιδιαίτερα διστακτικοί λόγω των τελευταίων γεγονότων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου