ΤΟΠΙΚΑ

Κατακτούν την αγορά οι γυναίκες της Βυζίτσας

κατακτούν-την-αγορά-οι-γυναίκες-της-βυ-81152

Ενδιαφέρον από Αγγλία και Γερμανία για τα προϊόντα του συνεταιρισμού «Εσπερίδες»

Στην κατεύθυνση των εξαγωγών στρέφεται το βλέμμα των μελών του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες» με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τη Γερμανία και την Αγγλία. Ο νεώτερος γυναικείος Συνεταιρισμός της περιοχής μας, που μετράει τρία μόλις χρόνια ζωής, και συμμετείχε πρόσφατα στη διεθνή έκθεση της πόλης Αλτζαζούρ της Πορτογαλίας, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι τη δράση του, αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες που απλόχερα προσφέρει η Πηλιορείτικη φύση.

Η πρόσφατη έκθεση στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEADER και από την περιοχή μας συμμετείχαν στελέχη της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου, μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού Βυζίτσας «Εσπερίδες», εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Κέντρου Μακρινίτσας, ο Δήμος Βόλου, καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Τα προϊόντα που παρασκευάζονται από επιδέξια γυναικεία χέρια, διατίθενται στο Βόλο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο μεταξύ υπάρχουν προτάσεις από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και την Αγγλία, προκειμένου να διατεθούν και στο εξωτερικό τα γλυκά του κουταλιού, οι μαρμελάδες και τα κουλουράκια του συνεταιρισμού. Ο επιχειρηματίας από την Αγγλία ειδικότερα, ο οποίος ζει στο εξωτερικό και έλκει την καταγωγή του από το Πήλιο, σκοπεύει να δημιουργήσει κατάστημα πώλησης παραδοσιακών Ελληνικών προϊόντων.

Οι προοπτικές που δημιουργούνται είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς τα προϊόντα του συνεταιρισμού κατακτούν σταδιακά τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς η ζήτηση. Ο συνεταιρισμός αποτελείται από δεκατρία μέλη, ενώ στη διαδικασία της παραγωγής συμμετέχουν πέντε μέλη.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το εργαστήρι του συνεταιρισμού γεμίζει από τις μυρωδιές του κυδωνιού, του σταφυλιού, του δαμάσκηνου, που γίνονται η βάση για γευστικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία με τα ντόπια φιρίκια και μήλα.

Η αυξητική τάση στη ζήτηση των προϊόντα του συνεταιρισμού είναι εμφανής, ενώ όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος Θεοδώρα Κλείτσου «κάθε χρόνο ανεβαίνουμε αλλά χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, ποιότητα και κυρίως δέσιμο και καλές ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των μελών, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου