ΤΟΠΙΚΑ

Νέα κατάληψη του ΟΑΕΕ

νέα-κατάληψη-του-οαεε-81145

Nέα κατάληψη από τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων της Μαγνησίας αύριο Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ροζού 74 στο Βόλο. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλη την χώρα.

Οι επαγγελματίες προχωρούν σε αυτή την νέα κινητοποίηση, κλιμακώνοντας ουσιαστικά τις δράσεις του προκειμένου να πιεστεί ο ΟΑΕΕ να προβεί σε ουσιαστικές ρυθμίσεις, έχοντας ήδη στείλει το μήνυμα εδώ και δέκα ημέρες, όταν για πρώτη φορά προχώρησαν όλοι μαζί και πάλι σε κατάληψη του παραρτήματος του ασφαλιστικού τους ταμείου στο Βόλο.

Η απόφαση για την αυριανή κινητοποίηση ελήφθη αυτή τη φορά από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο επαγγελματιών και βιοτεχνών, τη ΓΣΕΒΕΕ που καλεί όλες τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε καταλήψεις.

Οι επαγγελματίες ζητούν πάγωμα (κεφαλαιοποίηση) όλων των παλαιών οφειλών και αφετέρου να τους δοθεί η δυνατότητα καταβάλλοντας μια τουλάχιστον εισφορά ανά εξάμηνο να θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι. Ειδικά για την κρίσιμη περίοδο 2012 – 2014 καθώς επίσης ήπιες ρυθμίσεις οφειλών χωρίς προκαταβολή και εξόφληση σε 120 μηνιαίες δόσεις, ή ήπια ρύθμιση με ελάχιστη καταβολή δόσης 100 € το δίμηνο, μετά τα δυο χρόνια.

Επίσης ζητούν θεώρηση εδώ και τώρα όλων των βιβλιαρίων του Ο.Α.Ε.Ε. για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών αλλά και ασφαλιστική ενημερότητα σε όλους τους ασφαλισμένους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

«Να σταματήσει η κοροϊδία του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων της διαδοχικής ασφάλισης. Να ενταχθούν οι μετανάστες στην επίσημη αγορά εργασίας, από την ώρα που ο ΟΑΕΕ δεν παρέχει λόγω οφειλών ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό του 25% έως 27% της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που κράτησε το Ταμείο μας παράνομα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και παράλληλα επισημαίνεται ως αναγκαία και επιβεβλημένη η διαγραφή όλων των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί στην ασφαλιστική εισφορά, και φυσικά χρειάζεται να υπάρξει μείωση εισφοράς των ασφαλισμένων συναδέλφων μας κατά 30% διότι τα έσοδα των επιχειρήσεων μειώθηκαν δραματικά και επίσης έχει αυξηθεί το όριο οφειλής που υπάρχει σήμερα από 20.000 € σε 30.000 για όσους συνταξιοδοτούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου