ΤΟΠΙΚΑ

Μαϊμού λογίστρια έταζε ρυθμίσεις οφειλών σε Βολιώτες

μαϊμού-λογίστρια-έταζε-ρυθμίσεις-οφε-811040

Οχι έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά οχτώ Βολιώτες εξαπάτησε 46χρονη Αθηναία, η οποία ενώ δεν ήταν ποτέ μέλος στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ωστόσο προσποιούταν την ορκωτή λογίστρια και υπόσχονταν συμμετοχή στην υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ρυθμίσεις είτε δανείων προς τράπεζες, είτε οφειλών προς το δημόσιο, αλλά και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Η 46χρονη, η οποία εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από τον δικηγόρο της, δικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, εφέσιμη με την καταβολή εγγυοδοσίας 500 ευρώ για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η 46χρονη κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 7.000 ευρώ με υποσχέσεις, αλλά και προκαλώντας ευαισθητοποίηση στα θύματά της με πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Τα χρήματά αυτά τα απέσπασε στο χρονικό διάστημα Αύγουστος 2013 – Μάρτιος 2014, όμως ενώ ο καιρός περνούσε οι παθόντες διαπίστωναν ότι ούτε τα αιτήματά τους ικανοποιούταν, ούτε και η 46χρονη τους επέστρεφε τα χρήματα που τους είχε πάρει.

Οι μάρτυρες είπαν στο Δικαστήριο ότι η 46χρονη γινόταν τόσο πειστική, ώστε αρκετοί από αυτούς την είχαν βάλει ακόμη και στο σπίτι τους και είχαν μοιραστεί μαζί της τα οικογενειακά τους προβλήματα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης είπε ότι η κατηγορούμενη ουδέποτε αρνήθηκε τα χρήματα που εισέπραξε, ότι σε όλες τις περιπτώσεις έδωσε αποδείξεις πάνω στις οποίες αναφερόταν οι λόγοι πληρωμής της και ισχυρίστηκε ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι οι παθόντες είχαν τόση άγνοια για τα οικονομικά θέματα και τα συνταξιοδοτικά, ώστε αμφέβαλε αν οι ίδιοι γνώριζαν τι ζητούσαν από την κατηγορούμενη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου