ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε γνωστός επιχειρηματίας του Βόλου

απεβίωσε-γνωστός-επιχειρηματίας-του-810977

Υπήρξε επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων και ιδιοκτήτης γνωστών παλαιών κινηματογράφων

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου, γνωστού επιχειρηματία στον χώρο των νυχτερινών κέντρων τις δεκαετίες ’80 και ’90, ιδιοκτήτη του πάλαι πότε «Κάστρο By Night» και παλαιότερα γνωστών κινηματογράφων του Βόλου.

Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, πατέρας του τραγουδιστή Γιώργου Αποστολόπουλου και σύζυγος της Μίτσης Αποστολοπούλου που επίσης άφησε εποχή ως επαγγελματίας στην εμπορική αγορά, αλλά και ως τραγουδίστρια στον Βόλο, ήταν γέννημα θρέμμα Βολιώτης, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή. Πολυσχιδής προσωπικότητα ασχολήθηκε αρχικά με τον χώρο του κινηματογράφου, ως κινηματογραφιστής. Ήταν για πολλά χρόνια ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Κλακ Φίλμ και της Finos Film στον Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία. 85 και πλέον κινηματογράφοι στη Θεσσαλία και ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα συνεργάζονταν μαζί του τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και ανέβαζαν ταινίες γνωστές ακόμη και σήμερα στο κοινό, με τον Νίκο Ξανθόπουλο, τη Μάρθα Βούρτση και γνωστούς άλλους ηθοποιούς. Ο ίδιος είχε στην ιδιοκτησία του γνωστούς κινηματογράφους της πόλης, όπως «Νίκη», «Αργώ», «Λυρικόν», «Ρίβολι», καθώς και τις κινηματογραφικές αίθουσες «Πύρασος» και «Αλεξ» στη Νέα Αγχίαλο.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν άρχισε να ανθεί η τηλεόραση, ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος εγκαταλείπει τη δραστηριότητά του ως κινηματογραφιστής και ανοίγει τα φτερά του για να ασχοληθεί με τη νυχτερινή διασκέδαση. Αρχικά με το νυχτερινό κέντρο «Διόνυσος» στην Αγριά και μετά με το «Κάστρο By night» στο οποίο φιλοξενούνται κατά καιρούς γνωστά ονόματα του πενταγράμμου. Το τέμπο όμως δίνει πάντα η αγαπημένη του Μίτση και αργότερα ο γιός του Γιώργος που ασχολήθηκε με το τραγούδι.

Οι βραδιές στο «Κάστρο By night» για τους λάτρεις της λαϊκής μουσικής είναι αξέχαστες. Ακόμη και σήμερα παλιοί τραγουδιστές αλλά και θαμώνες έχουν να θυμούνται και να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Αποστολόπουλο, που ήταν συνεπής στους λογαριασμούς του, προσιτός σ’ όλους και πάνω απ’ όλα «μεγάλη καρδιά», όπως λένε.

Τη δεκαετία του ’90 και αφού έκλεισε το μαγαζί ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και χθες κατέληξε. Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιορισμών του κορονοϊού.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου