ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν ορθολογική κατανομή ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

ζητούν-ορθολογική-κατανομή-ψυχολόγω-810711

Την αναδιαμόρφωση των ομάδων ζητεί η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Την ορθολογική κατανομή ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ ζητεί με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για «ανορθόδοξη κατανομή» στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ», προσλήφθηκαν αναπληρωτές ψυχολόγοι για τις ανάγκες των ΕΠΑΛ. «Αυτή η πρόσληψη έγινε με βάση την υπουργική απόφαση που ορίζει ομάδες σχολείων εντελώς αυθαίρετα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τόσο τα αριθμητικά όσο και τα χωροταξικά δεδομένα των σχολείων».

Ειδικά στη Μαγνησία «η ανορθόδοξη αυτή κατανομή είναι παραπάνω από καταφανής: για παράδειγμα, στην ίδια ομάδα (109) τοποθετείται ένας ψυχολόγος για τα σχολεία, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ με περίπου 1.000 μαθητές, καθώς και για το ΕΠΑΛ Αργαλαστής, που απέχει από τη Νέα Ιωνία 45 χιλιόμετρα» τονίζεται από την ΕΛΜΕ.

Με ισχυρή την πεποίθηση ότι «δημιουργούνται προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ουσία, που είναι η δυνατότητα παροχής ουσιαστικής ψυχοκοινωνικής στήριξης των μαθητών σε σχολεία αυτού του μεγέθους, αλλά και προβλήματα αποδοχής της θέσης με τη συγκεκριμένη σύνθεση της ομάδας (ήδη έχουμε παραιτήσεις)», το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας «την αναδιαμόρφωση των ομάδων σχολείων, την ορθολογική ανακατανομή των προσληφθέντων ψυχολόγων και την άμεση πρόσληψη επιπλέον ψυχολόγων, έτσι ώστε σχολεία αυτού του μεγέθους (αλλά και ΕΠΑΛ με χωροταξικές ιδιαιτερότητες) να καλύπτονται το καθένα και σε καθημερινή βάση από έναν ψυχολόγο».

Τέλος, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Πάγια θέση μας παραμένει ότι η ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να υλοποιείται μέσω συγκεκριμένων δομών, σε μόνιμη βάση, με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου